Πέμπτη
2
Φεβρουάριος
TOP

Επιμελητήριο Ηλείας: Στον «αέρα» οι ρυθμισμένες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων σε Αρχαία Ολυμπία και Φολόη

Επιμελητήριο Ηλείας: Στον «αέρα» οι ρυθμισμένες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων  στις Δημοτικές Ενότητες Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης εξαιτίας τεχνικού προβλήματος στο σύστημα της Δ.Ο.Υ. Πύργου.

Το Επιμελητήριο Ηλείας, ανέδειξε πρώτο τον άμεσο κίνδυνο ακύρωσης των ευεργετικών διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης Α. 1189/2021 – ΦΕΚ 3862/Β/19-8-2021 για τους οφειλέτες των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενημερώνοντας σχετικά, δια της της υπ’ αριθμ. πρωτ. 85/25-01-2022 επιστολής, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα.

Το εν λόγω ζήτημα, το οποίο ετέθη υπόψιν του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνου Λεβέντη, κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας, οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα του συστήματος της Δ.Ο.Υ. Πύργου, να αναγνωρίσει τις οφειλές των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων των πυρόπληκτων περιοχών που λήγουν ή έληξαν από 04-08-2021 μέχρι και 04-02-2022,  ως ρυθμισμένες και βεβαιωμένες.

Στην επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας γίνεται λόγος για την κρισιμότητα της άμεσης αντιμετώπισης του εν λόγω ζητήματος, πρόβλημα για το οποίο η Δ.Ο.Υ. Πύργου δηλώνει ενήμερη, αλλά αναρμόδια ως προς την επίλυσή του, προκειμένου να εξαλειφθεί  ο κίνδυνος οι οφειλέτες να εκπέσουν της ρύθμισης και να κληθούν να προβούν άμεσα και υποχρεωτικά στην καταβολή  των δόσεων για τις οφειλές του εν λόγω διαστήματος, παρότι οι τελευταίες βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση, ακυρώνοντας, επί της ουσίας, την απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Παράλληλα διατυπώνεται, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ηλείας,  αίτημα παράτασης του μέτρου της αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων πέραν της 04-02-2022, προκειμένου να δοθεί μια διευκόλυνση στις επιχειρήσεις της Ηλείας, οι οποίες υπέστησαν δραματική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης, λόγω των προστατευτικών περιοριστικών μέτρων εξαναγκαστικής μορφής.

Το Επιμελητήριο Ηλείας θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του ζητήματος, παρεμβαίνοντας καταλυτικά για κάθε εφικτή διευθέτηση!