Σάββατο
1
Απρίλιος
TOP

Ο Κατσίβελας ακόμη να… καταλάβει, ότι έχασε ο Τατούλης!

Από πρώην σε πρώην πάει… γόνα το πολιτικό “λιβάνισμα” κι έτσι τον πολιτικό του… χαβά συνεχίζει ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας στον πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Ο Παναγιώτης Κατσίβελας ακόμη δεν έχει καταλάβει πως έχει αλλάξει η περιφερειακή αρχή στην Πελοπόννησο εδώ και κάτι χρόνια -πρέπει να είναι ο μόνος μαζί με κανά δυο τρεις ακόμη- και συνεχίζει την προσφιλή του πολιτική τακτική να  “λιβανίζει” τον νυν περιφερειακό σύμβουλο Πέτρο Τατούλη.

Κάτι τέτοιο άλλωστε έκανε τόσο καιρό, όσο και στον προεκλογικό αγώνα, αντίθετα με την ξεκάθαρη στήριξη του κόμματος της ΝΔ και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά που στις προηγούμενες εκλογές του είχε δώσει την δημαρχία στο… πιάτο. Αυτή η επιλογή του κ. Κατσίβελα όπως αναφέρουν πολλοί φαίνεται να του στοίχισε και τη δημαρχία, με τον Τατούλη να τον οδηγεί στον “πάτο”.

Προφανώς, λοιπόν, τον ενόχλησε η εξέλιξη με το Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και το ευχαριστήριο Λεβεντάκη σε Νίκα που βάζει μπροστά το έργο και είπε να συνεχίσει το “λιβάνισμα” σε Τατούλη λες και μετά από αυτόν είναι το… χάος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κατσίβελα:

“Όταν δεν υπάρχει ντροπή και φιλότιμο .

Με απορία και έκπληξη διάβασα την επιστολή ευχαριστιών του κ. Λεβεντάκη (του πρώτου απόντος) προς τον κ. Νίκα (του δευτέρου απόντος) από τη δημιουργία, επιλογή και χρηματοδότηση του έργου επισκευής του δρόμου Φιλιατρών Γαργαλιάνων και τον Οδοφωτισμό ισόπεδων κόμβων τμημάτων “Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι” και “Γαργαλιάνοι – Ρωμανός” .

Ο κ. Λεβεντάκης είναι πλέον, λίγο πολύ, γνωστός σε όλους μας. Πιστεύει διαρκώς και το επιχειρεί και τώρα δηλ.«να βάψει την άσπρη κότα πράσινη και να μας την πουλήσει για παπαγάλο» ρήση του, που θα μείνει στην ιστορία του Δήμου Τριφυλίας. Κοινώς προσπαθεί να μας, να σας δουλέψει.

Προς τούτο, ας πάρουμε τα γεγονότα με την σειρά :

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Μάρτιο του 2019 με περιφερειάρχη τον κ. Τατούλη ολοκληρώνει το σύνολο των μελετών του έργου, όπως ακριβώς το ανέφερα ως άνω .

Στις 12 Απριλίου 2019 ο περιφερειάρχης τότε κ. Τατούλης ανοίγει την πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το ΕΣΠΑ : με αρ. πρωτ. 1543/12.04.2019 πρόσκληση (με κωδ. ΠΕΛ 62 έκδοση 4/0) για την υποβολή προτάσεων στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός –συμπλήρωση υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου, με τίτλο δράσης «Λειτουργική αναβάθμιση ενδοπεριφερειακών συνδέσεων της Περιφέρειας».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέθεσε την πρόταση ένταξης με το ID 68482 στις 10/5/2019 12:07 μμ. Τεχνικό Δελτίο Πράξης και τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα στην με αρ. πρωτ. 1543/12.04.2019 πρόσκλησής του.

Στην πρόσκληση του κ. Τατούλη δια το ΕΣΠΑ καταθέτει προς χρηματοδότηση δύο έργα το Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά και το Αρχαία Μεσσήνη- Λάμπαινα κλείνοντας όλο το οικονομικό αντικείμενο της Πρόσκλησης του ΕΣΠΑ .

Το Γαργαλιάνοι οnline, καλά ενημερωμένο , παρουσιάζει πλήρως το περιεχόμενο του έργου σε δημοσίευση την 6 Απριλίου 2019 με το κάτωθι δημοσίευμα: https://www.gargalianoionline.gr/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AC/ με διαγράμματα και σχέδια , που αγκαλιάζεται από ένα μεγάλο μέρος αναγνωστών, πάνω από 8300 αναγνώστες που είναι αψευδείς μάρτυρες της αλήθειας .

Όλο το ανωτέρω διάστημα, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη, ενημέρωνα διαρκώς και με υπευθυνότητα το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας, για την πορεία και την εξέλιξη του έργου .

Όλο αυτό το διάστημα ο μεν κ. Νίκας ήταν Δήμαρχος της Καλαμάτας και ουδένα ενδιαφέρον είχε για τον Δήμο Τριφυλίας, μπορώ βεβαίως να πω, ότι ήταν και ανταγωνιστής των έργων που προσπαθούσαμε να εντάξουμε σε χρηματοδοτικές προσκλήσεις, που τότε υπήρχαν. Για τον Κ. Λεβεντάκη ούτε ξέρω ούτε και με ενδιαφέρει που ήταν .

Αλλά ο μεν πρώτος τότε έλεγε ότι «τα έργα είναι του λαού και όχι του Τατούλη», άποψη που βεβαίως δεν το υποστηρίζει τώρα για τον εαυτό του. Ο δε δεύτερος αποκαλούσε εμένα και τον κ. Τατούλη «ψεύτες», που μάλλον έπρεπε να το πει σε άλλον και ξέρει .

Η διαφορά του κ. Τατούλη από τον κ. Νίκα, εν προκειμένω είναι  ότι ο μεν πρώτος είδε και αναγνώρισε την αναγκαιότητα του έργου, το δημιούργησε, το οργάνωσε και το χρηματοδότησε, ο μεν δεύτερος θέλει δεν θέλει ολοκληρώνει το έργο, του πρώτου.

Όσο αναφορά τα δικά μας, αναζητείται ακόμα η ντροπή και το φιλότιμο”.