Πέμπτη
25
Ιούλιος
TOP

Επιστήμονες ανακάλυψαν το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο, στον Αμαζόνιο

Αν μέχρι σήμερα θεωρούσατε ότι το ανακόντα και τα τρία είδη του είναι τα μεγαλύτερα φίδια στον κόσμο, ήρθε η στιγμή να “ξεκλειδώσει” ένας νέος φόβος, σε περίπτωση που τα ερπετά δεν είναι και το πιο αγαπημένο σας είδος ζώου.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ ταξίδεψε στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ για να αναζητήσει το μέχρι πρότινος μη καταγεγραμμένο βόρειο πράσινο ανακόντα (Eunectes akayima), μετά από πρόσκληση του λαού Waorani να παρατηρήσουν ανακόντα που “φημολογείται ότι είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει”, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η ομάδα ακολούθησε τους κυνηγούς σε μια 10ήμερη αποστολή στην περιοχή Bameno της επικράτειας Baihuaeri Waorani, προτού κωπηλατήσουν στο σύστημα του ποταμού για να “βρουν αρκετές ανακόντες να παραμονεύουν στα ρηχά αναζητώντας το επόμενό τους θήραμα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο καθηγητής Bryan Fry, βιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Queensland, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας.

Οι ανακόντες είναι γιγαντιαία, μη δηλητηριώδη φίδια που βρίσκονται μέσα ή κοντά στο νερό σε θερμά μέρη της Νότιας Αμερικής.

“Το μέγεθος αυτών των υπέροχων πλασμάτων ήταν απίστευτο – ένα θηλυκό ανακόντα που συναντήσαμε είχε το εκπληκτικό μήκος των 6,3 μέτρων“, δήλωσε ο Fry για την ανακάλυψη της ομάδας του, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για την επερχόμενη σειρά του National Geographic “Pole to Pole with Will Smith”.

Η ομάδα είπε επίσης ότι είχε ακούσει ανεπίσημα στοιχεία ότι φίδια ύψους 7,5 μέτρων (24,6 πόδια) και 500 κιλών (1.100 λίβρες) είχαν εντοπιστεί στην περιοχή.

πηγη news247.gr