Δευτέρα
27
Μάρτιος
TOP

Έρευνα: Ένας στους πέντε Ελληνες θέλει να αλλάξει δουλειά

Υψηλούς µισθούς και επιπλέον παροχές επιθυµούν περισσότερο οι Ελληνες εργαζόμενοι προκειμένου οι εργοδότες τους να γίνουν ελκυστικότεροι, χωρίς όμως η επιθυμία τους αυτή να εκπληρώνεται. Το χάσμα μεταξύ του τι θέλουν οι εργαζόμενοι και του τι πιστεύουν ότι προσφέρουν οι εργοδότες –παράλληλα και με το τι αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι ότι τους προσφέρουν– παραμένει αγεφύρωτο, όπως καταγράφεται στην έρευνα της Randstad Employer Brand (REBR), που πραγματοποιείται σε 31 χώρες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Για τη χώρα μας η έρευνα διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά, αξιολογώντας δείγμα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού. Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 3.547 άτομα, μεταξύ των οποίων Ελληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 και 65 ετών, ενώ οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ενώ ο ελκυστικός μισθός και οι παροχές παραμένουν και το 2022 ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή εργοδότη, κυρίως σε γυναίκες, σε εργαζόμενους ηλικίας 55-64 ετών και σε όσους διαθέτουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, οι επιχειρήσεις λαμβάνουν μέτρια έως χαμηλή βαθμολογία σε αυτούς τους τομείς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα μεταξύ των εργαζομένων ηλικίας 35-54 ετών, οι οποίοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι σε αυτό το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη: kathimerini.gr