Δευτέρα
11
Δεκέμβριος
TOP

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τη μετεγκατάσταση των Ρομά Αγίας Τριάδος Καλαμάτας

Ερώτηση Προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Ιωάννης Λαμπρόπουλου, βουλευτής Μεσσηνίας ΝΔ για την μετεγκατάσταση των Ρομά Αγίας Τριάδος Καλαμάτας.

Σε κεντρικό σημείο, της περιοχής Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, εδώ και αρκετά χρόνια, ομάδες Ρομά, παρανόμως, έχουν καταλάβει και διαμένουν σε ιδιωτικές περιουσίες, δημόσιους χώρους, οικόπεδα του ΟΑΕΔ και ΟΕΚ, και με παραβατικές συμπεριφορές, δημιουργούν πολλά προβλήματα στους κατοίκους της πόλης.

Παρά τις έντονες και πολύχρονες διαμαρτυρίες εκατοντάδων κατοίκων, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι, για την μετεγκατάσταση των Ρομά σε άλλη περιοχή ή την με κάθε τρόπο διευκόλυνσή τους για απόκτηση κατοικίας, ώστε να ενταχθούν και αυτοί κοινωνικά, να φοιτούν στα σχολεία ανελλιπώς τα παιδιά τους και να βρίσκουν εργασία.

Επειδή καθημερινά, συμβαίνουν γεγονότα, πολλές φορές άκρως παραβατικά και επικίνδυνα, που έχουν πλέον καταστήσει αφόρητη την ζωή των κατοίκων, σε ένα από τα ωραιότερα και κεντρικά σημεία της πόλης της Καλαμάτας, που επένδυσαν, έχτισαν, αγόρασαν και δεν μπορούν να βρουν την ησυχία τους.

Επειδή πρέπει όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς να λάβουν τώρα όλες τις νόμιμες αποφάσεις και να λύσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Επειδή πρέπει να εφαρμοστούν για την συγκεκριμένη περιοχή, αυτά που η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση είχαν αποφασίσει, όπως εφαρμογή Σχεδίου Πόλης, ανέγερση Εργατικών Κατοικιών, διάνοιξη δρόμων κτλ.

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

 

  1. Τι θα πράξουν άμεσα Δημόσιοι και Αυτοδιοικητικοί Φορείς, για την μετεγκατάσταση σε άλλο χώρο των Ρομά, που παρανόμως έχουν καταλάβει και διαμένουν σε οικόπεδα ιδιωτικά, δημόσια και του ΟΑΕΔ, καθώς και για την κοινωνική τους ένταξη;
  2. Θα προστατευθούν και τα δικαιώματα, των κατοίκων της περιοχής Αγίας Τριάδας Καλαμάτας;

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ