Δευτέρα
4
Δεκέμβριος
TOP

Εστίαση: Πτώση τζίρου 15% το Μαΐο και τον Ιούνιο στη Μεσσηνία – Ν. Μαλαπέτσας: «Πρέπει να στοχεύουμε στον εσωτερικό τουρισμό» (video)

«Στενάζει» η εστίαση στην Ελλάδα καθώς ο τζίρος του Μάιου και του Ιουνίου του 2023 ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Στη Μεσσηνία ο αντίκτυπος του άστατου καιρού, της ακρίβειας και των μειωμένων πτήσεων είναι αισθητός αλλά όχι “κατστροφικός”. Παρά τις όποιες αιτίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του BEST ο Νίκος Μαλαπέτσας, η εστίαση στην ευρύτερη περιοχή μοιάζει να έχει πληγεί λιγότερο απ’ ότι άλλες ακόμη πιο διαφημισμένες ή δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της χώρας.

Η πτώση του τζίρου, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, εντοπίζεται στο 15%. Οι «ανάσες» που φέρνουν τα τριήμερα και ο εσωτερικός τουρισμός αν και δεν επαρκούν για να κρατήσουν απόλυτα θετικό το ισοζύγιο μιας επιχείρησης, παρόλα αυτά δεν είναι αμελητέες. Πιθανόν να αποτελούν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση και προς αυτή την κατεύθυνση, όπως σημείωσε ο κ. Μαλαπέτσας, θα πρέπει να στραφούν οι επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής ενισχύοντας την επισκεψιμότητα του τόπου.

https://www.youtube.com/watch?v=TNCCDd-mcZ4&feature=youtu.be