Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Έτσι θα βλέπεις χωρίς πρόβλημα στη βροχή -Το άγνωστο κόλπο

Ένα απλό και φθηνό τρικ μπορεί να διασφαλίσει ότι ο οδηγός θα έχει πάντα απρόσκοπτη ορατότητα προς τα πίσω κατά τις βροχερές μέρες.

Ζεστό ήταν το ξεκίνημα του Νοέμβρη, αλλά η συνέχεια θα είναι βροχερή, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για επιδείνωση του καιρού σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Με τον καιρό να γίνεται βροχερός, δεν αρκεί να βγάλουμε τις ομπρέλες από τα ντουλάπια μας, αλλά και να προσέχουμε και κατά τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητό μας.

Μία από τις πιο ενοχλητικές καταστάσεις για έναν οδηγό είναι η ύπαρξη σταγόνων βροχής στους εξωτερικούς καθρέπτες του αυτοκινήτου του, κάτι που δυσχεραίνει την ορατότητα προς τα πίσω.

βροχή καθρέπτης αυτοκινήτου

Για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, οι περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποιούν ένα πανί με το οποίο στεγνώνουν τους καθρέπτες του οχήματός τους. Πρόκειται, ωστόσο, για μια προσωρινή λύση, μιας και η βροχόπτωση θα απαιτήσει να επαναλάβουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Τέλος στις ενοχλητικές σταγόνες της βροχής στα «μάτια» του οχήματος προς τα πίσω μπορεί να δώσει ένα φθηνό κόλπο που καθιστά τους καθρέπτες άτρωτους στο νερό -χωρίς ειδικά καθαριστικά ή προστατευτικές μεμβράνες. Πρωταγωνιστής του εν λόγω τρικ είναι μισή… πατάτα.

Αρχικά, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το τζάμι του καθρέπτη είναι στεγνό και καθαρό. Καθαρίστε λοιπόν τον καθρέφτη με λίγο νερό βρύσης και στεγνώστε τον με ένα πανί μικροϊνών ή απορροφητικό πανάκι.

Στη συνέχεια, πάρτε τη μισή φρεσκοκομμένη πατάτα και τρίψτε την προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια. Μπορεί αρχικά να δείτε μια μικρή «ομίχλη» στο τζάμι, αλλά αυτή θα εξαφανιστεί γρήγορα καθώς στεγνώνει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη carandmotor.gr