Τρίτη
9
Αύγουστος
TOP

Eurovision 2021: Ολοκληρώθηκε η πρώτη γενική πρόβα του τελικού -Ανακατατάξεις στα στοιχήματα για Ελλάδα και Κύπρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη γενική πρόβα του τελικού της Eurovision 2021 στην Ahoy Arena του Ρότερνταμ, με την Ελλάδα και την Κύπρο να παρουσιάζουν πολύ καλή εικόνα.

Σύμφωνα με το φαν κλαμπ του διαγωνισμού στην Ελλάδα, το OGAEE Greece, τόσο η Έλενα Τσαγκρινού όσο και η Στεφανία έδειξαν να είναι άνετες για μια ακόμη φορά στη σκηνή όπου διεξάγεται η Eurovision 2021, λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό.

Θυμίζουμε πως η Κύπρος ανοίγει τον διαγωνισμό το βράδυ του Σαββάτου, αφού το «El Diablo» θα είναι το πρώτο κομμάτι που θα ακουστεί από το διαγωνιστικό μέρος της Eurovision 2021. Πιθανότατα αυτή η θέση να μην αβαντάρει τη συμμετοχή που από τον β’ ημιτελικό και μετά εμφανίζεται εκτός δεκάδας στα στοιχήματα για τη νίκη.

Αντίθετα, η Ελλάδα βγαίνει δέκατη στον τελικό της Eurovision 2021, κατάταξη που μάλλον θα βοηθήσει το ελληνικό τραγούδι.

Σύμφωνα με τον OGAEE, στο δεύτερο μισό του τελικού στριμώχνονται τα φαβορί, κάτι που ίσως ευνοήσει τη Στεφανία να ξεχωρίσει και να αποτυπωθεί στο μυαλό των τηλεθεατών που ψηφίζουν το βράδυ του Σαββάτου.

Γενναίο προβάδισμα σε Γαλλία και Ιταλία
Πάντως, μετά και την πρώτη γενική πρόβα, Ιταλία και Γαλλία εμφανίζονται ως τα πιο ισχυρά φαβορί για τη νίκη στη Eurovision 2021, σε μια χρονιά που για πρώτη φορά δεν έχει ξεκαθαρίσει μία και μόνο συμμετοχή.

Αντίθετα, η Μάλτα μοιάζει να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τη νίκη, παραμένοντας όμως στην τρίτη θέση. Αυτή τη στιγμή, η Ιταλία παρουσιάζει πιθανότητα 26% να βγει νικήτρια στη Eurovision 2021, ακολουθεί η Γαλλία με 20% και η Μάλτα με 12%.

Ιδιαίτερη δυναμική εμφανίζουν τα τραγούδια της Φινλανδίας και της Πορτογαλίας, τα οποία δεν «έπαιζαν» στα στοιχήματα μέχρι τον β’ ημιτελικό, ενώ δυναμική επιστροφή στις πρώτες θέσεις έκανε μετά την εμφάνισή της και η Ελβετία.

Αξίζει να σημειωθεί πως απόψε θα γίνει η πρόβα των κριτικών επιτροπών, όπως θα μεταδοθεί και το βράδυ του Σαββάτου, από την οποία θα απονεμηθεί το 50% της βαθμολογίας των χωρών που συμμετέχουν στη Eurovision 2021.

Πηγή