Κυριακή
5
Φεβρουάριος
TOP

Eurovision 2022: Από πού θα βγουν οι Ουκρανοί παρουσιαστές εν μέσω πολέμου

Η πρόκριση της Ουκρανίας στον τελικό, επιβεβαίωσε ότι είναι ένα από τα φαβορί της φετινής Eurovision. Το -εύλογο- ερώτημα που προκύπτει σχετικά με την ουκρανική συμμετοχή είναι από πού θα βγουν οι παρουσιαστές, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στη χώρα.

Η εμφάνιση της Ουκρανίας στον Α’ ημιτελικό της Eurovision 2022 ήταν από τις πιο συγκινητικές της βραδιάς, με το κοινό να καταχειροκροτεί τους Kalush Orchestra και μέσω αυτών, και την ίδια τη χώρα, με τη ρωσική εισβολή να μαίνεται για 77η ημέρα. Το συγκρότημα εξασφάλισε μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για το μεγάλο φαβορί των στοιχημάτων.

Οι Kalush Orchestra ερμήνευσαν με επιτυχία το τραγούδι “Stefania”, το οποίο αποτελείται από rap κουπλέ σε συνδυασμό folk ρεφραίν και hip hop beats, ενώ το τραγούδι είναι αφιερωμένο στις μητέρες των μελών του συγκροτήματος, αλλά και στις μητέρες όλου του κόσμου.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού βρέθηκε για αρκετό καιρό υπό αμφισβήτηση, λόγω της ρωσικής εισβολής στη χώρα, ωστόσο τελικά το συγκρότημα κατάφερε να βρεθεί στη σκηνή κανονικά, έχοντας τη στήριξη της ουκρανικής κυβέρνησης.

Eurovision 2022: Η εμφάνιση της Ουκρανίας στον Ά ημιτελικό

Τα μέλη του συγκροτήματος έκαναν χωριστά πρόβες, τραγουδώντας κατά μόνας το κομμάτι τους, το οποίο έχει γίνει ένας ύμνος για τους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Ανεξαρτήτως υπό ποιες συνθήκες θα πάμε στην Eurovision, θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος για την Ουκρανία. Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει στο εγγύς μέλλον, δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, διότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για την ανοικοδόμηση. Η χώρα έχει μετατραπεί σε συντρίμμια», τόνισε ο Πσιουκ, μέλος του συγκροτήματος.

Για τον ίδιο, η συμμετοχή του συγκροτήματος στον διαγωνισμό αποτελεί μια ευκαιρία για αφύπνιση.

«Εάν νομίζεις ότι δεν θα συμβεί αυτό στη χώρα σου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Κι εμείς πιστεύαμε ότι δεν θα μας συμβεί. Για αυτό ακριβώς ας το σταματήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα», σημείωσε. «Θέλουμε η ειρήνη να επικρατήσει στην Ουκρανία».

Eurovision 2022: Από πού θα βγουν οι Ουκρανοί παρουσιαστές

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του μεγάλου νικητή της Eurovision, τηρείται η… εθιμοτυπική διαδικασία, όπου εκπρόσωποι όλων των χωρών που συμμετάσχουν εξ αρχής στο διαγωνισμό βγαίνουν στο “παράθυρο” και ανακοινώνουν τις βαθμολογίες που θα δώσουν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει για το φετινό διαγωνισμό είναι από πού θα βγουν οι Ουκρανοί παρουσιαστές, καθώς τα προηγούμενα χρόνια έβγαιναν από το Κίεβο. Οι φετινές συνθήκες όμως, είναι τέτοιες για τη χώρα που η ελεύθερη κυκλοφορία στην πρωτεύουσα -και όχι μόνο- δεν προβλέπεται.

Την “απάντηση” ίσως έρχεται να δώσει η εμφάνιση του Timur Miroshnychenko, του τηλεοπτικού σχολιαστή της Eurovision. Ο Miroshnychenko μετέδιδε τον Α’ ημιτελικό μέσα από ένα καταφύγιο βομβών.

Ο Timur Miroshnychenko στο καταφύγιο
Ο Timur Miroshnychenko στο καταφύγιο  SUSPILNE.EUROVISION/INSTAGRAM

ΠΗΓΗ: news247.gr