Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

Ευρεία σύσκεψη για έργα αθλητισμού και πολιτισμού στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Ευρεία σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για θέματα έργων που αφορούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Στη σύσκεψη, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Αθλητισμού Βασίλης Σιδέρης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα. Επίσης παρευρέθηκαν πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος, Τριφυλίας, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης.

Όσον αφορά τα έργα αθλητισμού συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα σε εξέλιξη έργα των Δήμων της Π.Ε. Μεσσηνίας, αλλά και αυτά που είναι ώριμα μελετητικά ή σχεδιάζονται να μελετηθούν. Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσης αδειών λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου αυτές δεν έχουν εκδοθεί, αλλά και το γεγονός της ύπαρξης απινιδωτών σε κάθε αθλητική εγκατάσταση προς χρήση από κατάλληλο προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης.

Για τα έργα πολιτιστικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν οι εκδηλώσεις πολιτιστικής φύσεως που υλοποιούν οι Δήμοι καθώς και τα έργα πολιτισμού που υλοποιούνται ή βρίσκονται στη διαδικασία της μελέτης σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ιστορικών μνημείων ή ευρύτερων χώρων πολιτισμού.

Τέλος, από του θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των Δήμων να κατατεθεί σχετικό υπόμνημα με τα έργα και τις δράσεις που συζητήθηκαν, ώστε να κατηγοριοποιηθούν οι ανάγκες που προκύπτουν, ανά τομέα παρέμβασης και να αναζητηθεί η πηγή χρηματοδότησης, μέσω διαφόρων προγραμμάτων.