Μια άκρως ευαίσθητη περίοδο διανύει η παραγωγή και διάθεση της φέτας ΠΟΠ στην ελληνική αγορά. Κι αυτό γιατί σημαντικές ποσότητες εμπορευμάτων παραμένουν για σημαντικό διάστημα αδιάθετες στα ψυγεία των τυροκομικών επιχειρήσεων που την παράγουν ανά την επικράτεια.
Μείωση της κατανάλωσης
Πηγές της αγοράς που γνωρίζουν το θέμα αναφέρουν στο “Κεφάλαιο” ότι οι καταναλωτές έχουν μειώσει σημαντικά τις ποσότητες φέτας που αγοράζουν, εικόνα που παρουσιάστηκε μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπου, λόγω της σημαντικής αύξησης των τιμών στα σιτηρέσια, αυξήθηκε αντίστοιχα και η τιμή στη βασική πρώτη ύλη, το πρόβειο γάλα, με αποτέλεσμα τη μετακύλιση των αυξήσεων αυτών στα τελικά σημεία πώλησης. Στον αντίποδα, ενισχύθηκε σημαντικά η πώληση λευκού τυριού, το οποίο έχει ως βασική πρώτη ύλη το αγελαδινό γάλα και αποτέλεσε ισχυρή εναλλακτική για τους καταναλωτές, λόγω της χαμηλότερης τιμής του σε σύγκριση με τη φέτα.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του thetoc.gr πατώντας εδώ