Πέμπτη
29
Φεβρουάριος
TOP

Γ’ Εθνική: Αγανάκτηση στο Διαβολίτσι -Επιστολή σε ΕΠΟ

Σε όμιλο με ΚΩ, Ρόδο, Αρτάκη και Αττική μπαίνει σύμφωνα με δημοσιεύματα η ομάδα του Διαβολιτσίου, γεγονός που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και τη δυσφορία των παραγόντων του συλλόγου. Η διοίκηση έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Διοργανώσεων Γ Εθνικής της ΕΠΟ ζητώντας τα… αυτονόητα, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδήγήσει σε οικονομική κατάρρευση τον μεσσηνιακό σύλλογο λόγω των υψηλού κόστους μετακινήσεων, ενώ , όπως επισημαίνεται στην σχετική επιστολή, οι ομάδες της Πελοποννήσου επαρκούν για την συγκρότηση ενός ομίλου.

Αγανάκτηση και στη Νέα Αρτάκη

Η είδησή αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση και της Νέας Αρτάκη, που τοποθετήθηκε για τον καταρτισμό των ομίλων στην Γ’ Εθνική, με τους Ευβοιώτες να εκφράζουν την αγανάκτηση τους για όσα ακούγονται τα τελευταία 24ωρα. Σε επιστολή που δημοσιεύθυηκε στον Τύπο οι εκπρόσωποι του συλλόγου ζητούν ενημέρωση για τα κριτήρια με τα οποία θα αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και αξιώνει το αυτόνοητο: Ισονομία και ισοτιμία.

Η ανακοίνωση της Νέας Αρτάκης:

“Σε συνέχεια των διαρροών σχετικά με τους πιθανούς καταρτισμούς ομιλων για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής κατηγορίας (2021 – 2022), ως Αθλητικός Όμιλος Νέας Αρτάκης θα θέλαμε να εκφράσουμε τις απορίες μας , κάποιες ερωτήσεις αλλά και την αγανάκτησή μας σχετικά με τις διαρροές αλλά και το σκεπτικό των αποφάσεων από την επιτροπή καταρτισμού ομίλων της Γ’ Εθνικής.

1ον – Ποια είναι τα κριτήρια;

Να αποσαφηνιστούν και να ενημερωθούν οι ομάδες πλήρως και άμεσα για τα κριτήρια καταρτισμού των ομίλων της Γ Εθνικής. Είναι οι χιλιομετρικές αποστάσεις όμορων νομών γεωγραφικά διαμερίσματα / Περιφέρειες Ελλάδος; οικονομικά σε επίπεδο εξόδων μετακινήσεων; κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε;

Θα πρέπει να ενημερωθούμε όλοι για να υπάρχει ισονομία και ισοτιμία.

2ον – Συνεχείς αλλαγές ομίλων;

Γιατί πρέπει να αλλάζουν συνέχεια και χρονιά οι Όμιλοι που συμμετέχουν οι ομάδες; π.χ. γιατί να αλλάξει ο Όμιλος που συμμετείχαμε την περασμένη περίοδο 2020-2021;

Ενδεχόμενα να συμμετέχουμε σε ομίλους των Αθηνών, Δωδεκανησου, Πελοποννήσου!!!;

Αν πρέπει να αλλάξουμε δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά προτεραιότητα με ομάδες εντός νομού και στην συνέχεια σε άμεσα όμορους νομούς;

Θα πρέπει να ενημερωθούμε όλοι για να υπάρχει ισονομία και ισοτιμία.

3ον – Καταρτισμός Ομίλου;

Επίσης αναρωτιόμαστε τους λόγους που και την φετινή χρονιά ενδεχόμενα να συνεχιστεί ο κρητικός ομιλος (με σίγουρο πρωταθλητή ή συμμετοχή του στα μπαράζ με άλλους πρωταθλητές για άνοδο στην SL2;)

Τα έξοδα για τις ομάδες στην Κρήτης είναι μεγάλα ο ΑΓΩΝΑΣ αυτών των ομάδων μεγάλος και δύσκολος σε όλα τα επίπεδα το αναγνωρίζουμε όλοι αλλά ενδεχόμενα μπορούν να συνεχιστούν και υπάρχουν και άλλες λύσεις με «επιδοτήσεις» , χορηγικά προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν από την ΕΠΟ με εφαρμογή στα έξοδα μετακίνησης (Ακτοπλοϊκά , Αεροπορικά , Ξενοδοχεία κ.α.) όπως επιτυχώς εφαρμόζονται και έχουν εφαρμοστεί και στο παρελθόν.

Θα πρέπει να ενημερωθούμε όλοι για να υπάρχει ισονομία και ισοτιμία.

Τα παραπάνω είναι απλές σκέψεις και απορίες κυρίως δικές μας (αλλά πιθανά και κάποιων άλλων ομάδων της Γ’ Εθνικής) που χρήζουν απαντήσεων ΕΜΕΙΣ ως ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ αλλά και άλλες ομάδες που επενδύουν συνειδητά στον Αθλητισμό στον χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικότερα στην Γ’ Εθνική δεν έχουμε καμία διάθεση να προκαταβάλουμε αποφάσεις ή ενδεχόμενα να επηρεάσουμε αποφάσεις.

Το αντίθετο!!! Προσδοκούμε να ενημερωθούμε από την ΕΠΟ και την επιτροπή της Γ’ Εθνικής για τις προθέσεις της σχετικά με τον καταρτισμό των ομίλων να μας επιβεβαιώσουν ότι εφαρμόζεται πάντα η ισοτιμία και ισονομία στην συμμετοχή των ομάδων στους ομίλους της Γ’ Εθνικής και στο πρωτάθλημα αυτής.

Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω ενέργειες μας εφόσον οριστικοποιηθούν οι καταρτισμοί των ομίλων.”