Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Γ. Λαμπρόπουλος στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό: “Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για προσέλκυση επενδύσεων, αύξηση της απασχόλησης, μάλιστα εν μέσω πανδημίας”

Στα όσα έχει πετύχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε τέτοιας έκτασης και τέτοιου μεγέθους προβλήματα διαθέτοντας συνολικά 43 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των οικονομικά ανίσχυρων, των αγροτών και των επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο Βουλευτής Μεσσηνίας ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος. Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική ο μεσσήνιος βουλευτής τόνισε πως η κυβέρνηση “Αντιμετώπισε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα το μεταναστευτικό και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα προμήθειας ανταλλακτικών και άλλων συστημάτων, με σκοπό την ενίσχυση και αναβάθμιση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας”.

Στάθηκε επίσης στις μεταρρυθμίσεις που έγινε σε όλες τις δομές του κράτους  και μέσω της απλούστευσης των διαδικασιών δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για προσέλκυση επενδύσεων, αύξηση της απασχόλησης, μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Μίλησε για τον ρυθμό ανάπτυξης περίπου 7% και την πρόβλεψη που υπάρχει για άνω του 4% το 2022 και κάλυψη όλων των απωλειών του 2020, για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ ειδική μνεία έκανε στο Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, μέσω των οποίων περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ θα αποτελέσουν τις βάσεις για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας, του εθνικού προϊόντος και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Στο μήνυμά του τόνισε μεταξύ άλλων ότι “Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και ο λαϊκισμός στη σημερινή εποχή που όλα έχουν αλλάξει πρέπει να αποτελούν οριστικό παρελθόν. Με σύνεση πρέπει να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα”.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κου Λαμπρόπουλου:

“Κυρία και κύριοι Βουλευτές, η χώρα μας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια αντιμετωπίζει, όπως όλοι γνωρίζουμε, δύσκολες και έκτακτες συνθήκες, λόγω της πανδημίας που έχει πλήξει όλη την ανθρωπότητα. Τα συστήματα υγείας ακόμη και οικονομικά ισχυρών κρατών κλυδωνίστηκαν ή και κάποια κατέρρευσαν κάτω από την πίεση της πανδημίας. Ξεχνάμε τι έγινε στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Άμεση επίπτωση υπήρξε και στις οικονομίες όλου του κόσμου. Σε όλα τα κράτη παρουσιάστηκε ύφεση, μείωση του εισοδήματος, αύξηση της ανεργίας και πολλά άλλα προβλήματα.

Στην Ελλάδα αυτά τα δύο χρόνια, εκτός από την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την έξαρση της επιθετικότητας της Τουρκίας που εκδηλώθηκε με το μεταναστευτικό και τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο. Μαζί με όλα αυτά είχαμε και έκτακτα γεγονότα, όπως σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα, ζημιές στην παραγωγή των αγροτών, ενώ τελευταία προστέθηκε και η εισαγόμενη ακρίβεια, μετά από τις διεθνείς αυξήσεις των τιμών στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Από τη Μεταπολίτευση μέχρι τώρα ποτέ και καμία κυβέρνηση στη χώρα μας δεν είχε να αντιμετωπίσει τέτοιας έκτασης και τέτοιου μεγέθους προβλήματα. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εργάστηκε με μεθοδικότητα και σύνεση και κατάφερε να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας, την οικονομία, αλλά και να οργανώσει άριστα το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Διέθεσε 43 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των οικονομικά ανίσχυρων, των αγροτών και των επιχειρήσεων, ώστε να παραμείνουν ζωντανές και να μην αυξηθεί η ανεργία. Αντιμετώπισε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα το μεταναστευτικό και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα προμήθειας ανταλλακτικών και άλλων συστημάτων, με σκοπό την ενίσχυση και αναβάθμιση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Προμηθεύεται υψηλής τεχνολογίας οπλικά συστήματα και δημιουργεί ισχυρή δύναμη αποτροπής, προστασίας της ειρήνης και της εθνικής μας ακεραιότητας. Έχτισε και χτίζει ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες και υπογράφει στρατιωτικές συμφωνίες με ισχυρές χώρες και γειτονικές, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, τα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία. Αναβάθμισε τη στρατηγική θέση της χώρας μας και την κατέστησε παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις σε όλες τις δομές του κράτους μας, στην οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση. Απλούστευσε διαδικασίες και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για προσέλκυση επενδύσεων, αύξηση της απασχόλησης, μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Πέτυχε φέτος υψηλή ανάπτυξη περίπου 7% με πρόβλεψη για πάνω από 4% το 2022 και κάλυψη όλων των απωλειών του 2020. Μείωσε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Με το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ θα τεθούν γερές βάσεις και προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας, του εθνικού προϊόντος και, φυσικά, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.

Ξεκινάμε και προγραμματίζονται έργα υποδομής οδικά, αεροδρόμια, αντιπλημμυρικά, φράγματα και πολλά άλλα σε διάφορους κομβικούς τομείς. Στη διακυβέρνηση της χώρας από το 2004 έως το 2009 προγραμματίστηκαν και ξεκίνησαν να κατασκευάζονται οι οδικοί άξονες της Ελλάδος που έφεραν ανάπτυξη και πρόοδο στην περιφέρεια. Σήμερα, επίσης ξεκινάνε οδικοί άξονες που ήταν όνειρα δεκαετιών, όπως ο Βόρειος Άξονας της Κρήτης, ο δικός μας στη Μεσσηνία από την Καλαμάτα μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη, το Πάτρα-Πύργος και πολλοί άλλοι.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε να δούμε να προγραμματίζεται και ο υψίστης σημασίας Δυτικός Άξονας από Καλαμάτα, Τσακώνα, Καλό Νερό, Πύργος που θα καταλήγει στα Γιάννενα και που θα αλλάξει την όψη και θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη σε όλη τη δυτική Ελλάδα. Οραματιζόμαστε έναν ολοκληρωμένο οδικό άξονα από την Καλαμάτα έως τα Γιάννενα, που αν συνδυαστεί και με ναυτιλιακή σύνδεση Κρήτης-Καλαμάτας, θα μπορούν οι μεταφορές από Κρήτη μέσω Καλαμάτας και Πάτρας να καταλήγουν στην Ευρώπη πολύ πιο σύντομα και οικονομικά.

Με υποδομές, αναδιαρθρώσεις, ενισχύσεις νέων αγροτών, οργάνωση της μεταποίησης και τυποποίησης στον αγροτικό τομέα που σχεδιάζονται, θα δώσουμε ζωή και ανάπτυξη στην ύπαιθρο, αλλά και ποιοτική αναβάθμιση και αύξηση των εξαγωγών των εκλεκτών μας προϊόντων, όπως το λάδι, η σταφίδα και οι ελιές Καλαμών που οφείλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προστατεύσει από τον ανταγωνισμό τρίτων χωρών, όπως για παράδειγμα την ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας.

Με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του φυσικού μας κάλλους και τη στήριξη του τουριστικού μας τομέα καθιστούμε την Ελλάδα διεθνές κέντρο υψηλού προορισμού. Σήμερα, πραγματικά, αλλάζει και εκσυγχρονίζεται η Ελλάδα. Κερδίζουμε την εμπιστοσύνη διεθνώς. Δανειζόμαστε με μηδενικά ή αρνητικά επιτόκια, ξεχρεώνουμε τις υποχρεώσεις μας στο ΔΝΤ και στέλνουμε το μήνυμα της συνέπειας και της προοπτικής για προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων.

Αφήνουμε την κρίση πίσω και προχωράμε μπροστά. Την πορεία αυτή τη διαπιστώνουν οι διεθνείς οικονομικοί παράγοντες, την εκτιμούν οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη βλέπουν οι Έλληνες που σε κάθε δημοσκόπηση αποτυπώνουν τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

(Στο σημείο αυτό κτυπά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Σε αυτήν την καλή πορεία του έθνους μας καλούμε όλα τα κόμματα να είμαστε μαζί και στους μεγάλους εθνικούς στόχους –τελειώνω, κύριε Πρόεδρε- να μη διχαζόμαστε για μικροπολιτικούς λόγους. Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και ο λαϊκισμός στη σημερινή εποχή που όλα έχουν αλλάξει πρέπει να αποτελούν οριστικό παρελθόν. Με σύνεση πρέπει να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα, μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση και την πανδημία, προκειμένου να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια χώρα για την οποία θα είναι υπερήφανα όχι μόνο για την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά και για τη σύγχρονη πορεία και το μέλλον της.

Σας ευχαριστώ. Καλά Χριστούγεννα.”