Τρίτη
20
Οκτώβριος
TOP

Γ. Μικελόπουλος: «Η οικονομία των αριθμών και η οικονομία των ανθρώπων | «Κανένα χρονοδιάγραμμα, καμία δέσμευση» για το Πύργος–Καλό Νερό–Τσακώνα (video)

Την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες, με φόντο τα στοιχεία της Eurostat, αλλά και την πορεία των μεγάλων οδικών έργων στην Πελοπόννησο, σχολίασε στην τηλεόραση BEST ο Γιώργος Μικελόπουλος.

Με αφορμή τους ελέγχους σε μικρούς επαγγελματίες και παραγωγούς στα πανηγύρια, ο κ. Μικελόπουλος σημείωσε «Ένα ακόμα χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από παράδοση στους τόπους μας», σχολίασε, θέτοντας το ερώτημα ποιος θα επιλέξει στο εξής να στήσει έναν πάγκο σε ένα μικρό πανηγύρι, όταν το κόστος συμμετοχής και λειτουργίας είναι υψηλό. Σχολιάζοντας τα στοιχεία της Eurostat για το διαθέσιμο εισόδημα, στάθηκε στη διαφορά ανάμεσα στους οικονομικούς δείκτες και στην καθημερινότητα των πολιτών. «Υπάρχει η οικονομία των αριθμών και υπάρχει η οικονομία των ανθρώπων». Όπως ανέφερε, οι αυξήσεις σε μισθούς και οικονομικούς δείκτες δεν αποτυπώνουν απαραίτητα την πραγματική αγοραστική δύναμη, καθώς το κόστος ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά. «Η ουσία είναι ότι η οικονομία φαίνεται στην τσέπη του Έλληνα πολίτη». Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε στη στέγαση, τα καύσιμα, την ενέργεια και το σούπερ μάρκετ, που, όπως είπε, «δεν τον αφήνουν να πάρει ανάσα», ενώ χαρακτήρισε «αποκαρδιωτικά» τα στοιχεία για τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην Πελοπόννησο, υπογραμμίζοντας ότι η εικόνα στις περιφέρειες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας παραμένει ιδιαίτερα πιεστική.

Πατρών–Πύργου και Πύργος–Καλό Νερό–Τσακώνα

Ο Γιώργος Μικελόπουλος αναφέρθηκε και στην αυξημένη κίνηση μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πατρών–Πύργου. «Κατά 15% έχει αυξηθεί η κίνηση στον δρόμο από τη στιγμή της ολοκλήρωσης Πατρών–Πύργου σε σχέση με αυτό που αρχικά υπολόγιζαν οι μελετητές». Όπως σημείωσε, το στοιχείο αυτό μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα στις συζητήσεις για τη χρηματοδότηση του δρόμου Πύργος–Καλό Νερό–Τσακώνα. Ωστόσο, εξέφρασε προβληματισμό για την απουσία συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα, καμία δέσμευση για τη χρηματοδότηση του έργου». Μάλιστα, περιγράφοντας την καθυστέρηση στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων για τον φάκελο του έργου, σχολίασε με νόημα: «Περιμένουμε, περιμένουμε, περιμένουμε». Για να αναφερθεί, τέλος, στην αλλαγή διοίκησης στην Ολυμπία Οδό, σημειώνοντας ότι η νέα ηγεσία θα κληθεί να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα για τη Δυτική Πελοπόννησο.