Κυριακή
24
Νοέμβριος
TOP

Γευσιγνωσία μελιού στο Παπαδοπούλειον!

Στο πλαίσιο των νέων δράσεων για την επιμόρφωση και την προαγωγή της ψυχικής υγείας των ενοίκων μας, η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ‘’Παπαδοπούλειον’’ με την καθοδήγηση του Τμήματος Ψυχολογίας/Νευροψυχολογίας οργάνωσε ‘’Γευσιγνωσία Μελιού’’ στις εγκαταστάσεις της.

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στην Μονάδα μας τον επαγγελματία μελισσοκόμο κ. Γιώργο Σεντεμέντε, ο οποίος μας μίλησε για την ξεχωριστή θέση του μελιού στη διατροφή του ανθρώπου από την αρχαιότητα έως σήμερα, τη θρεπτική του αξία, καθώς και τις θεραπευτικές του ιδιότητες, κάνοντάς το ιδανική τροφή για άτομα τρίτης ηλικίας.

Αρχικά, μας παρουσίασε τον εξοπλισμό του μελισσοκόμου και τα εργαλεία της δουλειάς του. Στη συνέχεια, μας έδειξε τις κυψέλες και αναφέρθηκε στην διάρθρωση της κοινωνίας των μελισσών και στον ξεχωριστό τους ρόλο στη κυψέλη για την επιβίωσή τους. Οι ένοικοί μας περιεργάστηκαν τα τελάρα με τις κυψέλες μέσω της αφής και ενθουσιάστηκαν με τα διαφορετικά είδη μελιού που δοκίμασαν.

Τέλος, ο κ. Σεντεμέντες σε συζήτηση με τις συντονίστριες του προγράμματος, κα Γκέλυ Μάντη – Κλινική Νευροψυχολόγο και κα Αγγελική Μπουραντώνη – Ψυχολόγο/Ψυχοθεραπεύτρια, τόνισε πως η γύρη προάγει τη διανοητική λειτουργία του εγκεφάλου και πως η ρουτίνη που περιέχει, αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων προφυλάσσοντας τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες. Ο βασιλικός πολτός από την άλλη και η πρόπολη, έχουν αντισηπτικές δράσεις και χρησιμοποιούνται και ως αντιφλεγμονώδη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για ακόμη μια φορά στον κ. Γιώργο Σεντεμέντε για την άψογη συνεργασία μας, η οποία θα συνεχιστεί για την ενίσχυση και ενημέρωση των ενοίκων μας.