Τετάρτη
8
Φεβρουάριος
TOP

Γιαννακοπούλου: Αστεία η προσπάθεια να εμφανιστεί «περίπου ως πολιτικά διωκόμενος» ο κ. Πολάκης 

Τη δική της απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή με την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, έδωσε με δήλωσή της η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, τονίζει πως σε αυτές τις περιπτώσεις (άρσεις ασυλίας), οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση.

«Προσωπικά ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας του Πολάκη Πολάκη όπως σταθερά πράττω σε κάθε περίπτωση που προκύπτει παρόμοιο θέμα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η σταθερή μου άποψη είναι πως η βουλευτική ασυλία δεν υπάρχει ως πρόβλεψη για να καλύπτονται πράξεις και συμπεριφορές για τις οποίες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Το ίδιο έπραξαν τουλάχιστον άλλοι δύο Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, απ΄ όσο γνωρίζω. Σοφόν το σαφές και σε θέματα αρχών δεν θέλω να δημιουργείται καμία λανθασμένη εικόνα για τη στάση μου».

Η κ. Γιαννακοπούλου χαρακτηρίζει επίσης «αστεία» την προσπάθεια που γίνεται να εμφανιστεί «περίπου ως πολιτικά διωκόμενος» ο κ. Πολάκης και σημειώνει πως οι βουλευτές δεν είναι «προστατευόμενο είδος» και έχουν χρέος να σέβονται την αλήθεια.

Υπενθυμίζεται πως στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είχε γίνει αρχικά λάθος και είχε εμφανιστεί ως η κ. Γιαννακοπούλου να ψηφίζει κατά της άρσης ασυλίας του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: iefimerida.gr