TOP

Γιατί η ανθυγιεινή διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου: Οι επιστήμονες βρήκαν τον “κρίκο” που λείπει

Η κακή διατροφή σχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2, αλλά και με την εμφάνιση καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, της μήτρας και του παχέος εντέρου.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως υψηλή πρόσληψη νατρίου, κορεσμένων λιπαρών και σακχάρων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2, αλλά αυτό που συνδέει την ανθυγιεινή διατροφή και τον καρκίνο δεν είναι σαφές.

Αν και πολλά τρόφιμα θεωρείται ότι σχετίζονται με αυξημένο ή μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ (NIH), καμία μελέτη δεν έχει δείξει ακόμη ότι συστατικό προστατεύει από τον καρκίνο ή οδηγεί στην εμφάνισή του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Πηγή:www.thetoc.gr