Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Γιατί ο Μίλτος Τεντόγλου δεν θα είναι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Στις 16 Απριλίου ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία η Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι.

Μετά την Αφή της Φλόγας για το Τόκιο, όταν και η Λαμπαδηδρομία που ακολουθεί εντός ελληνικού εδάφους είχε διακοπεί στη δεύτερη ημέρα λόγω της πανδημίας, η Φλόγα για το Παρίσι αναμένεται να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μίλτος Τεντόγλου δεν θα είναι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει προγραμματίσει για τη Λαμπαδηδρομία να ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα για 11 ημέρες, από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα ως το Καστελόριζο στέλνοντας παντού τα μηνύματα των Ολυμπιακών Αξιών.

Πρώτος Λαμπαδηδρόμος είναι πάντα ένας αθλητής με ύψιστη Ολυμπιακή διάκριση και όπως συμβαίνει εθιμικά μέχρι τώρα, η μεγάλη αυτή τιμή ανατίθεται σε αθλητή ή αθλήτρια που έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως είχε γίνει και για το Τόκιο, όταν πρώτη Λαμπαδηδρόμος ήταν η Αννα Κορακάκη που είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και είχε πάρει κι ένα χάλκινο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του In, η Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βολιδοσκόπησε τον κορυφαίο αθλητή του 2022 σύμφωνα με τον ΠΣΑΤ, Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος και χρυσός Ολυμπιονίκης ήταν στο Τόκιο, αλλά από τότε έχει κατακτήσει και την πρώτη θέση σε όλους τους κορυφαίους διεθνείς αγώνες που έχει πάρει μέρος.

Ο Τεντόγλου αφού ευχαρίστησε την ΕΟΕ για την σκέψη, απάντησε αρνητικά καθώς το 2024 για τον ίδιο είναι μία ξεχωριστή χρονιά με ιδιαίτερες απαιτήσεις και δεν μπορεί να παρεκκλίνει κατ’ ελάχιστο από το πρόγραμμα που έχει καταστρώσει με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι.

Το πρόγραμμα του Τεντόγλου

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης θέλει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα γίνει στη Γλασκώβη στις 1-3 Μαρτίου και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρώμη (7-12 Ιουνίου 2024). Και μετά φυσικά να διεκδικήσει στο Παρίσι, το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα του.

Ολο αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα, απαιτεί σκληρή προετοιμασία χωρίς εμπόδια και χωρίς άλλες υποχρεώσεις που θα τον βγάλουν εκτός ρυθμού. Ένα ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου, εκτός από την επιπλέον κούραση θα περιείχε και πολλές χαμένες προπονήσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος και για τη θέση του πρώτου Λαμπαδηδρόμου.

Αλλωστε, εάν πάνε όλα καλά, ο Μίλτος Τεντόγλου θα είναι ένας από τους βασικούς υποψήφιους για Σημαιοφόρος της Ελλάδας, στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στο Παρίσι!

πηγη in.gr