Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Γιατρός αποκαλύπτει τα 3 κοινά συμπληρώματα που δεν πρέπει να παίρνετε μαζί

Τα συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων αντιπροσωπεύουν έναν γρήγορο τρόπο για να αυξήσετε την πρόσληψη βασικών θρεπτικών συστατικών.

Η έλλειψη ορισμένων βιταμινών μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία σας, καθιστώντας τα χάπια επιθυμητά ή και απαραίτητα για κάποιους ανθρώπους.

  1. Βιταμίνες D και Κ
  2. Μαγνήσιο και ασβέστιο
  3. Σίδηρος και ασβέστιο

1. Βιταμίνη D και Κ

Η γιατρός εξήγησε ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο κοινών συμπληρωμάτων μπορεί να οδηγήσει σε υπερασβεστιαιμία, μια κατάσταση κατά την οποία τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα γίνονται πολύ υψηλά.

Η Mayo Clinic προειδοποιεί ότι το πολύ ασβέστιο στο αίμα μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά, να δημιουργήσει πέτρες στα νεφρά και να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας της καρδιάς και του εγκεφάλου.

«Μπορεί να προτιμάτε να παίρνετε τη βιταμίνη D το πρωί και την βιταμίνη K πιο κοντά στην ώρα του ύπνου μαζί με το ασβέστιο για να αυξήσετε τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου», είπε η Δρ. Bowring στο βίντεο.

2. Μαγνήσιο και ασβέστιο

Ένας άλλος συνδυασμός που η γιατρός δεν συνιστά είναι το μαγνήσιο και το ασβέστιο. «Στην πραγματικότητα ανταγωνίζονται για την απορρόφηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Δρ. Janine πρότεινε να παίρνετε το μαγνήσιό σας το πρωί.

3. Σίδηρος και ασβέστιο

Η γιατρός εξήγησε ότι και τα δύο αυτά μέταλλα  συνδέονται μεταξύ τους, επομένως καλό είναι να μην τα πάρετε μαζί. Σε προηγούμενη συνέντευξη στο Express.co.uk, η Δρ. Sarah Brewer, ιατρική σύμβουλος της Nutrigums, προειδοποίησε για τη λήψη πάρα πολλών συμπληρωμάτων μαζί.

«Σκεφτείτε το με τον εξής τρόπο: τα συμπληρώματα που παίρνετε θα πρέπει να συμπληρώνουν κάτι που σας λείπει από τη διατροφή σας… στη συνέχεια σκεφτείτε την καλύτερη παραλλαγή συμπληρωμάτων που θα το κάνουν αυτό, αλλά επίσης κοιτάξτε την ετικέτα και τις καθοδηγούμενες ποσότητες δοσολογίας πριν τα αγοράσετε», κατέληξε η ειδικός.

Πηγή: oloygeia.gr