Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Απογευματινά χειρουργεία: Έντονες αντιδράσεις – Γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κυβερνητική απόφαση για άμεση έναρξη των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή που κατ’ ουσίαν εισάγουν το «νόμιμο» φακελάκι στο ΕΣΥ.

Το κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, αμφισβητείται – πολλοί μιλούν για ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, όπως αμφισβητείται και η υλοποίηση του μέτρου. Οι ελλείψεις σε νοσηλευτές και συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως αναισθησιολόγοι, οι χαμηλοί μισθοί των γιατρών,  είναι μεταξύ άλλων,  σοβαροί λόγοι που εκτιμάται ότι θα παραμείνει στα χαρτιά, το εγχείρημα.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, η οποία εκτιμά ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ, καθώς δεν επαρκεί το διαθέσιμο προσωπικό.

Χαρακτηριστική δε ήταν  η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με τον Παύλο Μαρινάκη να ισχυρίζεται ότι «είναι προφανές ότι στην εφαρμογή θα αποδειχθεί ότι το σχέδιο αυτό είναι λειτουργικό, έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από το υπουργείο για να μπορούν να λειτουργήσουν».

διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του www.in.gr πατώντας εδώ