Αρχική ΥΓΕΙΑ H μηνιγγίτιδα χτυπά για 5η φορά σε ένα χρόνο – Τι πρέπει...

H μηνιγγίτιδα χτυπά για 5η φορά σε ένα χρόνο – Τι πρέπει να προσέχετε

726
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το 5ο κρούσμα Μηνιγγίτιδας για φέτος στη χώρα μας και το 3ο για αυτόν τον μήνα, παρουσιάστηκε αυτή τη φορά στο Χαϊδάρι Αττικής. Πρόκειται για ένα 4χρονο αγόρι, το οποίο νόσησε την προηγούμενη Πέμπτη  και νοσηλεύεται μέχρι αυτήν τη στιγμή στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως όλα δείχνουν,  το περιστατικό  καταγράφηκε σε παιδικό σταθμό του Χαϊδαρίου, ο οποίος συστεγάζεται και με Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, γεγονός που έχει θορυβήσει τους γονείς των παιδιών. Για αυτόν τον λόγο, έχει ήδη δοθεί οδηγία σε όλο το προσωπικό του σταθμού να λάβει άμεσα μέτρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη Μηνιγγίτιδα είναι ότι πολλές φόρες, οι γονείς μπερδεύονται με τα συμπτώματά της και θεωρώντας ότι το παιδί τους έχει μια απλή ίωση δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.  Η «ύπουλη νόσος»  εάν δεν διαγνωστεί έγκαιρα, ενδέχεται να προκαλέσει μακροχρόνιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και θάνατο μέσα σε μόλις 24  ώρες.

Για όλα αυτά μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής Κων/νος Νταλούκας και πολλά περισσότερα μπορείτε να δείτε στο childrencare.gr