Κυριακή
25
Φεβρουάριος
TOP

Η χώρα των Βαλκανίων που «βουλιάζει» από πανάκριβα αυτοκίνητα -Τα ακριβότερα που βγήκαν στους δρόμους

Μια χρονιά ρεκόρ ήταν το 2023 για μια βαλκανική χώρα αναφορικά με τις πωλήσεις πανάκριβων πολυτελών αυτοκινήτων στην επικράτειά της.

Κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό ήταν το 2023 για τις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Βουλγαρία σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Απόδειξη για αυτό οι σχεδόν 35.000 ταξινομήσεις καινούργιων μοντέλων στη βαλκανική χώρα για το 11μηνο της χρονιάς που μας πέρασε με την αύξηση να φτάνει το 30,1% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Ακόμη καλύτερα για την Βουλγαρία είναι τα νούμερα που αφορούν τις ταξινομήσεις καινούργιων πολυτελών μοντέλων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με εγχώρια μέσα της βαλκανικής χώρας να αναφέρουν το 2023 μια χρονιά ρεκόρ για τα δεδομένα της.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα καινούργια πολυτελή αυτοκίνητα supercars που ταξινομήθηκαν στη χώρα περιλαμβάνονται τέσσερεις Aston Martin, έξι Bentley, οχτώ Rolls-Royce, εννέα Lamborghini και 11 μοντέλα της Ferrari. Σε αυτές τις ταξινομήσεις μάλιστα δεν περιλαμβάνονται τα ελαφρώς μεταχειρισμένα μοντέλα με ηλικία μικρότερη του ενός έτους.

Εντυπωσιακές, για τα δεδομένα της μικρής σχετικά οικονομίας της Βουλγαρίας με το χαμηλό κατά κεφαλή εισόδημα ήταν και οι ταξινομήσεις των πιο ακριβών Porsche και Maserati που έφτασαν τις 293 και 74 αντίστοιχα.

Στο σχετικό άρθρο γίνεται επίσης λόγος και για 93 ταξινομήσεις μοντέλων της Mercedes που έχουν τιμή εκκίνησης πάνω από 200.000 ευρώ αλλά και το ότι η Βουλγαρία αποτελεί την καλύτερη αγορά στην περιοχή για την πανίσχυρη BMW XM, χωρίς να δίνονται ωστόσο στοιχεία για τον αριθμό των ταξινομήσεων του SUV των Βαυαρών.

Διαβάστε περισσότρρα εδώ

πηγη carandmotor.gr