Σάββατο
28
Ιανουάριος
TOP

Η ενεργειακή κρίση στα ελαιοτριβεία στο επίκεντρο της συνάντησης Σκρέκα με Λαμπρόπουλο

Η ενεργειακή κρίση και τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στη λειτουργία των ελαιοτριβείων βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης του Κώστα Σκρέκα, υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος με τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.

 

Όπως αναφέρει ο κ. Λαμπρόπουλος στο σχετικό δελτίο Τύπου: «Μετά από την Ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή και την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας, σχετικά με το αίτημα του κλάδου των Ελαιοτριβέων, για επιδότηση στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, επισκέφθηκα χθες τον Υπουργό και ξανασυζητήσαμε το πρόβλημα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής μας, ο Υπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο των Ελαιοτριβέων του Νομού Μεσσηνίας κ. Γιάννη Ηλιάδη και του ζήτησε περισσότερα στοιχεία και λογαριασμούς, που θα τεκμηριώνουν το ύψος της επιπλέον επιβάρυνσης των Ελαιοτριβείων, συγκριτικά με προηγούμενες περιόδους, καθώς και το πιθανό κόστος του ρεύματος της φετινής χρονιάς σε αναλογία με τον προβλεπόμενο τζίρο του Ελαιοτριβείου, μέχρι το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου.»