Παρασκευή
9
Δεκέμβριος
TOP

Η κακοκαιρία «Bogdan»… χτύπησε και στην Καλαμάτα (pic’s & video)

Η κακοκαιρία «Bogdan»… χτύπησε και στην Καλαμάτα με μια έντονη βροχόπτωση πριν από λίγη ώρα και με τεράστιες ποσότητες να πέφτουν με ένταση.

Σε σημεία της πόλης λόγω της έντονης βροχόπτωσης εκδηλώθηκαν πρόσκαιρα πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των Υπηρεσιών του Δήμου, σε συνεννόηση με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας. Η Π.Υ. Καλαμάτας κλήθηκε σε 4 περιπτώσεις για άντληση υδάτων, ενώ συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας με το απαραίτητο προσωπικό και με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου, επιχείρησαν σε διάφορα σημεία της πόλης και Κοινοτήτων (Ασπρόχωμα, Αντικάλαμος, Σπερχογεία, Λέικα κ.ά), προβαίνοντας στον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά και στην απόφραξη σημείων όπου εμποδιζόταν η ροή του νερού.

Παρεμβάσεις υπήρξαν επίσης στις λεκάνες απορροής των ρεμάτων που διέρχονται την πόλη.

Φωτό Α. Μπιγιάκης

Φωτό Α. Μπιγιάκης

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

«1. Κατόπιν δελτίου καιρού της ΕΜΥ την 26 Σεπτεμβρίου 2022 (13:00) αναμένεται να εκδηλωθούν στην περιοχή αρμοδιότητας Κ.Λ. Καλαμάτας θυελλώδης άνεμοι με αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές καταιγίδες.

  1. Αλιευτικοί και ναυταθλητικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους προς αποφυγή δραστηριοποίησης κατά το χρόνο ισχύος δελτίου αναγγελίας θυελλωδών ανέμων.
  2. Ναυτικοί Πράκτορες παρακαλούνται για την ενημέρωση πλοιάρχων ορμούντων πλοίων.
  3. Ο.Τ.Α. παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.
  4. Δημοτικό λιμενικό ταμείο παρακαλείται για την ενημέρωσή του

ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ»

Φωτό Α. Μπιγιάκης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα δυτικά τμήματα της χώρας σήμερα, Τρίτη 27/09. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέφθηκαν για σήμερα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.


Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά και είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής.
Τοπικές βροχοπτώσεις και πιθανές καταιγίδες αναμένονται και σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Θράκης και του Βορείου Αιγαίου.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr
Μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα κυρίως του Ιονίου, στα παράκτια τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Τα φαινόμενα σταδιακά από τις βραδινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν.