Τρίτη
29
Νοέμβριος
TOP

Η Καλαμάτα πόλος έλξης Ολυμπιονικών και ευρωπαίων πρωταθλητών – Τι σημείωσε ο Λούης Τσάτουμας για τις προοπτικές που δημιουργούνται (video)

Η Καλαμάτα είναι πόλος έλξης για μεγάλους αθλητές. Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι και ευρωπαίοι πρωταθλητές την επιλέγουν συστηματικά εδώ και χρόνια για την προετοιμασίας τους λόγω του εξαιρετικού της κλίματος αλλά και των υποδομών της. Υποδομές για τις οποίες τα τελευταία χρόνια, όπως σημείωσε και ο Λούης Τσάτουμας, πρώην πρωταθλητής του μήκους και νυν προπονητής του Μεσσηνιακού ΓΣ, έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης και ανάδειξής τους ξαναβάζοντας τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητικού τουρισμού.

Αφού είναι σαφές πως οι κατάλλες και σωστά οργανωμένες υποδομές δημιουργούν τις απαιτούμενες συνθήκες για την προσέλκυση αθλητικού τουρισμό και ειδικά τώρα που εκτός από την Καλαμάτα και η Μεσσήνη έχει μπει στον χάρτη, μετά την πλήρη ανακατασκευή του δημοτικού της σταδίου.

Πρώτος πρεσβευτής ο Γιώργος Πομάσκι που με τους αθλητές τους επιλέγει για προετοιμασία τη Μεσσηνία. «Τις επόμενες ημέρες θα γίνει κάτι που έχει λείψει από την Καλαμάτα καθώς θα βρεθεί όλη η προ-Ολυμπιακή ομάδα του 2024 για τα άλματα, μεγάλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Με κορυφαίο τον Μίλτο Τεντόγλου  παγκόσμιο που θα προετοιμασία εν όψει του παγκοσμίου και πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος» σημείωσε ο σπουδαίος μεσσήνιος πρωταθλητής μήκους και νυν προπονητής.

Αθλητές που δεν αποκλείεται να δούμε στις εκκινήσεις αγωνισμάτων του μίτινγκ Κλασικού Αθλητισμού “Παπαφλέσσεια”, το οποίο όπως επισήμανε επιστρέφουν φέτος δυναμικά…