Και να πει κανείς ότι δεν ήξερε!

Μόλις την προηγουμένη την είχε ενημερώσει προσωπικά ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες. Ενώ λίγο πριν είχε ανησυχήσει κι ο Παπαδημούλης που παλαιότερα «κάρφωνε» στο Ευρωκοινοβούλιο όποιους από το ΠαΣοΚ μετείχαν στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό αλλά τώρα μοιράστηκε το ίδιο βήμα με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ (28/9)!

Από κοντά είχαν δραστηριοποιηθεί ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι υποεπιτροπές, ενδεχομένως θεωρούν ότι δουλειά του ευρωβουλευτή είναι να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της χώρας του. Και φυσικά ο εκπρόσωπος Ηλιόπουλος με τις χαριτωμένες ανακοινώσεις.

Τζάμπα κόπος, όμως. Η Γιούροβα ήλθε και απήλθε αλλά η λειτουργία του κράτους δικαίου δεν αποκαταστάθηκε κατά τις υποδείξεις των προαναφερθέντων.

Τα λιγότερο ανησυχητικά νέα είναι ότι φάνηκε πως στην Ευρώπη μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα – υποθέτω έχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν.

Λογικό. Με τη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων κανείς σοβαρός άνθρωπος στο ευρύτερο ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν έχει ενδιαφέρον, ούτε συμφέρον να αποσταθεροποιηθεί μια δημοκρατική κυβέρνηση για αμφιλεγόμενα ζητήματα, ακατανόητου περιεχομένου και ασαφούς ευθύνης ώστε να κάνει το χατίρι ανισόρροπων που μπορεί να μην είναι απλώς ανισόρροποι.

Ακόμη περισσότερο που αν η αντιπολίτευση θεωρεί ότι υπάρχει «πρόβλημα δημοκρατίας» στην Ελλάδα, τότε παραβλέπει πως μόνο σε συνθήκες απόλυτης δημοκρατίας…

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη ot.gr