Κυριακή
9
Μάρτιος
TOP

Η μικρή αλλαγή στο διατροφή που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η υπερβολική κατανάλωση βουτύρου μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με μια σοκαριστική νέα μελέτη, ενώ η κατανάλωση φυτικών ελαίων φαίνεται να αυξάνει τη διάρκεια ζωής.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ ανακάλυψαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα βουτύρου έχουν 15% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν, από οποιαδήποτε αιτία, σε σύγκριση με εκείνους που τρώνε μικρότερη ποσότητα.

Αντίθετα, η υψηλή κατανάλωση φυτικών ελαίων, όπως καλαμποκέλαιο, ελαιόλαδο και κραμβέλαιο, φαίνεται να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας.

Παρακολουθώντας περισσότερους από 221.000 Αμερικανούς σε διάστημα 50 ετών, οι επιστήμονες ανέλυσαν τις διατροφικές τους συνήθειες μέσω ερωτηματολογίων και έκαναν μια πρωτοποριακή ανακάλυψη.

Η αντικατάσταση του βουτύρου με φυτικά έλαια οποιασδήποτε μορφής μείωσε την πιθανότητα θανάτου κατά σχεδόν 20%.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του iefimerida.gr πατώντας εδώ