Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

Η ΠΑΕ Καλαμάτα καλωσορίζει τον Ηλία Μουρούσια στις ακαδημίες της

Στην προσθήκη ενός ανθρώπου με σφαιρική γνώση του ποδοσφαίρου, με ικανότητες και όραμα για τη νέα γενιά προσθέτει στο δυναμικό της η ΠΑΕ Καλαμάτα. Ο λόγος για τον Ηλία Μουρούσια. Τον άνθρωπο που ηγήθηκε από τον προεδρικό θώκο τον Εθνικό Μελιγαλά κάνοντας κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του και πλέον αναμένεται να βάλει το λιθαράκι του για την γαλούχηση των νέων γενιών “μελανόλευκων” ποδοσφαιριστών, συνεργαζόμενος με τις ακαδημίες της μεσσηνιακής ΠΑΕ.

“Καλωσορίζουμε στην οικογένεια των Ακαδημιών της Μαύρης Θύελλας τον Μεσσήνιο Ηλία Μουρούσια. Αναλαμβάνει scouter, αναλυτής και πλαισιώνει το προπονητικό Team της Ακαδημίας μας. Πιστοί στο όραμα του Προέδρου μας και της Διοίκησης μεγαλώνουμε την οικογένεια μας με καταρτισμένα και αναγνωρισμένα στελέχη. Καλή επιτυχία Ηλία!”, αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Βιογραφικό

Ο Ηλίας Μουρούσιας γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 31 Μαρτίου του 1982 και από την ηλικία των 7 χρόνων ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα της Μεσσηνίας Α.Ο.ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε στην Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ την περίοδο 1999-2000 και μετέπειτα στην Π.Α.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑ ενώ για 25 περίπου χρόνια αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία κυρίως σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο.
Πριν κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα  ξεκίνησε έναν κύκλο σπουδών στην προπονητική, στην αθλητική διοίκηση και στο scouting. Είναι απόφοιτος του Mediterranean College με πτυχίο από το ‘’European International University’’ στο SPORTS MANAGEMENT, κάτοχος διπλωμάτων UEFA C’ και UEFA B’ και πιστοποιημένος scouter από την Βρετανική επαγγελματική ομοσπονδία των scouter ποδοσφαίρου ( Professional Football Scout Association) με εξειδίκευση στην αναγνώριση και ανίχνευση ταλέντων.

Τα τελευταία χρόνια έχει διατελέσει στην τοπική ομάδα του Εθνικού Μελιγαλά Πρόεδρος, επικεφαλής ακαδημίας, και υπεύθυνος οργάνωσης ολόκληρου του αθλητικού ομίλου αφήνοντας πίσω ως παρακαταθήκη τη δημιουργία Ύμνου, τη δημιουργία της σύγχρονης αίθουσας τύπου ‘’Δημήτριος Μαυρίκης’’, την ανακαίνιση των γραφείων και των αποδυτηρίων αλλά και την επανασύσταση των ακαδημιών.