Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

«Η Πελοπόννησος να βρεθεί μπροστά στη Νέα Εποχή» – Ο Δημήτρης Πτωχός δίνει το στίγμα του μιλώντας στο «Θάρρος» (video)

Το όραμά του και το στίγμα του για την Πελοπόννησο του 2028 «που πρέπει να είναι μια Περιφέρεια πρότυπο σε όλα» δίνει ο Δημήτρης Πτωχός. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, την οποία παραχωρεί σήμερα στην εφημερίδα «Θάρρος», απαντά στις ερωτήσεις της Βίκυς Βετουλάκη, σε μια σειρά από ζητήματα και οριοθετεί το πλαίσιο των δικών του κινήσεων και της νέας εποχής που θέλει να σηματοδοτήσει με την παρουσία του.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Αρχικά ο Δημήτρης Πτωχός προσδιορίζει στο πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται την πολιτική και την προσφορά: «Η πολιτική είναι πάντα ο αγώνας να κάνουμε καλύτερες τις ζωές των ανθρώπων, να σχεδιάζουμε και να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον. Και είναι πάντα τιμητικό να συνεισφέρεις με ό,τι καλύτερο έχεις σε αυτόν τον αγώνα, από όποια θέση σε καλεί η περίσταση».

ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΜΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ

Αφού αναφέρεται στη διαδρομή του και την παρουσία του στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά στη μεγάλη μάχη για να σταθεί η χώρα όρθια, μιλά και για την ευθύνη και την τιμή που νιώθει για την πρόταση που του έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σήμερα, η πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να μπω μπροστά σε μια νέα σελίδα για την Πελοπόννησο, τον τόπο που ζω και εργάζομαι, είναι για εμένα μια μεγάλη τιμή και ευθύνη».

ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ

Ενωτικά προσεγγίζει την σύνδεση με την απερχόμενη περιφερειακή αρχή, σημειώνοντας ωστόσο πως στόχος είναι χτίσει επάνω σε όλα πολλά θετικά έχουν γίνει και να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο άλμα: «Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, κ. Νίκας, αφήνει ένα μεγάλο και σημαντικό έργο. Είπα από την πρώτη στιγμή, ότι στόχος μας είναι να χτίσουμε πάνω σε όσα πολλά θετικά έχουν γίνει και να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα».

ΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ

Για το διαφορετικό που θέλει να πετύχει: «Να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να κινητοποιήσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου προς ένα και μόνο στόχο: Μια Πελοπόννησο που να αξίζει να ζει κανείς και να σχεδιάζει εδώ το μέλλον του».

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Δεν αποφεύγει να απαντήσει και στις όποιες αναφορές υπήρξαν για την υποψηφιότητά του και τα όσα ακούστηκαν από τον Νίκα, απαντώντας καταλυτικά και αποφασιστικά:

«Αν η κριτική στο πρόσωπό μου είναι ότι είμαι ένας άνθρωπος που ζω μια κανονική ζωή και εργάζομαι, την δέχομαι με χαρά. Η πολιτική δεν είναι μόνο ο χώρος για όσους έχουν ήδη δοκιμαστεί, είναι εξίσου και ο χώρος για νέες ιδέες, για νέους ανθρώπους, που έχουν ζήσει σαν «κανονικοί άνθρωποι» και έρχονται να προσφέρουν την δική τους νέα δυναμική. Δεν έχω να απολογηθώ, λοιπόν, που είμαι ένας τέτοιος «κανονικός άνθρωπος». Το αντίθετο, είμαι περήφανος γι’ αυτό. Αν από την άλλη η κριτική στο πρόσωπό μου είναι η συνεργασία που είχα με τον Αντώνη Σαμαρά στα χρόνια της πρωθυπουργίας του, κι αυτήν με χαρά την δέχομαι. Η τιμητική συνεργασία αυτή, σε μια δύσκολη και κρίσιμη εποχή για την χώρα μας, μου προσέφερε μια σημαντική εμπειρία διοίκησης σε ανώτατο επίπεδο. Χειρίστηκα σημαντικές υποθέσεις σε κρίσιμες ώρες. Ήρθα σε επαφή και συνεργασία με κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες και παράγοντες διεθνώς. Γνώρισα τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τον τρόπο λειτουργίας της».

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Και προσθέτει σε άλλο σημείο: «Είμαι Μεσσήνιος, ζω και δραστηριοποιούμαι στον τόπο μου, γνωρίζω καλά την Περιφέρεια και τα προβλήματα των απλών, κανονικών ανθρώπων που ζουν σ’ αυτήν. Και ειδικά αυτά τα δύο που μου καταλογίζουν, ότι είμαι ένας «κανονικός άνθρωπος» και η θητεία μου στην κυβέρνηση Σαμαρά, είναι εκείνα που με κάνουν ακόμη περισσότερο να αισθάνομαι ότι νομιμοποιούμαι να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου και να αναλάβω την ευθύνη να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την Πελοπόννησο».

 

ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Μεταξύ άλλων στέκεται και στα του συνδυασμού του και τις επιλογές των προσώπων:

Ο μεγάλος μας στόχος είναι να ενώσουμε δυνάμεις πέρα από διαχωριστικές γραμμές, να κινητοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, αλλά και τους συντοπίτες μας που θα τους συγκινούσε η πρόσκληση να επιστρέψουν στον τόπο μας και να εισφέρουν στην προσπάθειά μας. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να φτιάξουμε όχι μόνο μια ομάδα που θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά κυρίως μια ομάδα που την επόμενη μέρα θα «σηκώσει μανίκια» και θα δουλέψει με σχέδιο και συνέπεια για να κάνουμε το μεγάλο άλμα. Μια ομάδα που θα διεκδικεί, θα συνεργάζεται, θα κερδίζει.

 

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Και τέλος για το σχέδιό του:

«Στόχος μας είναι η Πελοπόννησος να ανοίξει το βήμα της, να βρεθεί μπροστά στην Νέα Εποχή».