Τρίτη
30
Νοέμβριος
TOP

Η Tiffany πουλά το πιο ακριβό κόσμημα που φτιάχτηκε στον κόσμο -Ένα κολιέ που γίνεται δαχτυλίδι, αξίας 30 εκατ.

Το ακριβότερο κόσμημα που έγινε ποτέ μόλις αποκάλυψε η Tiffany & Co.

Τα αποκαλυπτήρια του «The World’s Fair Necklace» έγιναν την Κυριακή στο Ντουμπάι, με το εκπληκτικό κόσμημα να διαθέτει εντυπωσιακά διαμάντια 180 καρατίων σε πλατίνα. Το κεντρικό του στοιχείο είναι ένα οβάλ, άψογο, D- Color (υψηλής ποιότητας και σχεδόν άχρωμο) Empire Diamond 80 καρατίων, που πήρε το όνομά του από την πατρίδα του εμβληματικού brand. Το Empire Diamond εξορύχτηκε στη Μποτσουάνα ακολουθώντας τους κανόνες της ηθικής δεοντολογίας, κόπηκε και γυαλίστηκε στο Ισραήλ και τοποθετήθηκε στο εργαστήριο της Tiffany στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την Tiffany & Co, πρόκειται για το πιο ακριβό κομμάτι που έχει δημιουργηθεί ποτέ.

The World’sFair Necklace: Το πιο ακριβό κόσμημα στον κόσμο

Τα καλά νέα για όσους μπορούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους είναι πως αυτό το κολιέ είναι διαθέσιμο προς πώληση – σε αντίθεση με το διάσημο «Tiffany Diamond» 128,54 καρατίων της Tiffany, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι ανεκτίμητο και δεν μπορεί να πουληθεί.

Πόσο θα πουληθεί;
Η εταιρεία ειδών πολυτελείας δεν έχει θέσει ακόμη τιμή για τον «The World’s Fair Necklace» αλλά ειδικοί του κλάδου εκτιμούν την αξία του μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα διαμαντένια κοσμήματα της Tiffany είναι διάσημα γιατί κοσμούν διασημότητες κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, από την Όντρεϊ Χέπμπορν έως την Μπιγιονσέ. Μάλιστα, η Μπιγιονσέ πριν από λίγο καιρό έγραψε ιστορία στη μόδα, ως η πρώτη μαύρη γυναίκα που φόρεσε το εμβληματικό Tiffany Diamond για τη νέα καμπάνια της εταιρείας «About Love».

Το κεντρικό διαμάντι του κολιέ μπορεί να αφαιρεθεί και να φορεθεί ως δαχτυλίδι

Σύμφωνα με την Tiffany, το σχέδιο για το «The World’s Fair Necklace» είναι εμπνευσμένο από ένα κολιέ της εταιρείας που κατασκευάστηκε για την πρώτη Παγκόσμια Έκθεση του 1939 η οποία πραγματοποιήθηκε στο Queens’ Flushing Meadow-Corona Park. Αυτό το σχέδιο είχε μια γαλαζοπράσινη πέτρα 200 καρατίων και περισσότερα από 400 διαμάντια.

Όσο για το νέο αυτό κόσμημα, μπορεί να φορεθεί με έναν απροσδόκητο τρόπο: Ο ιδιοκτήτης μπορεί να βγάλει προσεκτικά το Empire Diamond και να το τοποθετήσει σε ένα πλατινένιο δαχτυλίδι, με τη βοήθεια ενός κοσμηματοπώλη Tiffany που θα είναι πάντα, φυσικά, σε ετοιμότητα όποτε απαιτείται αυτή η υπηρεσία.

Πηγή: iefimerida.gr