Σάββατο
16
Οκτώβριος
TOP

Ηχηρό μήνυμα από τη Μεσσηνία του Λευτέρη Αυγενάκη: Με συνεργασίες να αντιμετωπίσουμε τα προβληματα

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής ομάδας άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατέκτησε την 3η θέση στο β’ γκρουπ των 96 κιλών ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του με 338 κιλά σύνολο. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας του, αφού μετά το φινάλε της προσπάθειάς του με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στεκόμενος ιδιαιτέρως στις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να κάνουν την προετοιμασία τους οι Έλληνες αθλητές. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος από τη Μεσσηνία έστειλε ηχηρό μήνυμα…

“Συγγνώμη για το τρέμουλο της φωνής, είναι οι τελευταίες στιγμές μου στην εθνική ομάδα”, είπε ο Έλληνας αρσιβαρίστας μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε: “Η επίδοση δεν αντικατοπτρίζει το 100%. Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα μετά Ευρωπαϊκό κατά το διάστημα Απριλίου -Μαΐου. Ήρθα μόνο μ’ ένα μήνα βαριά προπόνηση. Έκανα παραπάνω κιλά απ’ αυτά που έκανα τελευταία στην προπόνηση και δεν μπορώ να έχω παράπονο. Διαλέξαμε να μπούμε σε μια προσπάθεια πέρα από τις δυνατότητες μας, αλλά μείναμε από δυνάμεις.»

«Έχω κουραστεί…»

Φανερά συγκινημένος ο Έλληνας αρσιβαρίστας εξήγησε ότι: «Δεν κλαίω από στεναχώρια επειδή φαινομενικά δεν πήγα καλά. Κλαίω γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω.

Συγγνώμη αν για κάποιους το βάζω στα πόδια, αλλά έχω κουραστεί πάρα πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά γνωρίζοντας την κατάσταση σου. Και εγώ δεν το αντέχω, θέλω να ηρεμήσω και γυρίσω στους δικούς μου και να τους αγκαλιάσω και να τους ευχαριστήσω».

 

Άμεσα στο πλευρό του ο Υφυπουργός Αθλητισμού

Τα όσα περιέγραψε ο Θοδωρής Ιακωβίδης βρήκαν άμεση ανταπόκριση από τον υφυπουργό αθλητισμού που για πολλοστή φορά αποδεικνύει με τα γρήγορα αντανακλαστικά του πόσο κοντά βρίσκεται στον αθλητισμό. Ο κ. Αυγενάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα αθλητή ζητώντας του συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν και μέσα από συνεργασίες να λύσουν τα προβλήματα που ακούγονται τόσο καιρό πως καλούνται να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν οι Έλληνες αθλητές στο κυνήγι του πρωταθλητισμού και της διάκρισης, πόσο μάλλον με το εθνόσημο στο στήθος.