Τετάρτη
1
Φεβρουάριος
TOP

Ίδρυση ατομικής επιχείρησης: Τα 10 e-βήματα για να φτιάξεις εταιρεία από το σπίτι

Από τον υπολογιστή του σπιτιού ή ακόμη και από το κινητό έχουν τη δυνατότητα οι Έλληνες πολίτες να ιδρύσουν μια ατομική επιχείρηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-EΨΠ).

Πρόκειται για μια  ηλεκτρονική υπηρεσία της ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας απλούστευσης των φορολογικών διαδικασιών και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Δημόσιο: Πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές το 2022

Επιλέγοντας τον ψηφιακό τρόπο έναρξης επιχείρησης μειώνονται σημαντικά, τόσο τα δικαιολογητικά που έπρεπε κάθε φορά να υποβάλλονται, πολλαπλώς, σε διαφορετικούς φορείς (φωτοτυπία ταυτότητας, μισθωτήριο συμβόλαιο, υπεύθυνες δηλώσεις, πολλαπλά έγγραφα ασφαλιστικής ενημερότητας κ.λπ.), όσο και οι δια ζώσης επισκέψεις σε διάφορες υπηρεσίες.

Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης που επιθυμεί να κάνει ηλεκτρονικά έναρξη ατομικής επιχείρησης με εμπορική δραστηριότητα δεν χρειάζεται να μεταβεί πλέον στο αρμόδιο Επιμελητήριο και να καταθέσει μια σειρά δικαιολογητικών ώστε να εκδώσει τη βεβαίωση προεγγραφής από το ΓΕΜΗ. Ούτε να μεταβεί σε κατάστημα του ΕΦΚΑ καταθέτοντας μια σειρά νέων δικαιολογητικών για να εκδώσει τη βεβαίωση προεγγραφής από τον ΕΦΚΑ.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.ot.gr πατώντας εδώ