Δευτέρα
22
Ιούλιος
TOP

Ιωάννης Ζαφειρόπουλος: «Με σχέδιο και όραμα, προχωράμε δυναμικά σε μια 5ετία που η Καλαμάτα θα αλλάξει πολύ» (video)

Το «στοίχημα» για την επόμενη μέρα της Καλαμάτας είναι η συμπόρευση με όραμα και σχέδιο. Για την Καλαμάτα του μέλλοντος τόσο σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας, αντιπλημμυρικής θωράκισης όσο και καθαριότητας μίλησε ο Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Θανάση Βασιλόπουλο και τον συνδυασμό «Δημιουργική Πρωτοβουλία», ανατρέχοντας στα όσα έχουν ήδη επιτευχθεί αλλά και όσα θα πρέπει να γίνουν στο μέλλον ώστε η μεσσηνιακή πρωτεύουσα να παραμείνει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Κατά την προηγουμένη 4ετία ο κ. Ζαφειρόπουλος ανέλαβε τον νευραλγικό τομέα της Πολιτικής Προστασίας και κλήθηκε να διαχειριστεί ουκ ολίγες φορές πολλά και ορισμένα δύσκολα περιστατικά αφίξεων μεταναστών. «Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια που υπάρχον, ώστε να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα κι αν προκύψει, να έχουμε δηλαδή έναν «μπούσουλα», και να το λύσουμε».

Καθώς οι προκλήσεις είναι πολλές και η κλιματική κρίση έχει αφήσει το αποτύπωμά της και στην ευθύτερη περιοχή, το μείζον είναι ο δήμος να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ανάλογα ή και ακόμη πιο δύσκολα φαινόμενα. Η προετοιμασία είναι η καλύτερη πρόληψη και σε επίπεδο αντιπλημμυρικής προστασίας, ζήτημα για το οποίο κ. Ζαφειρόπουλος άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για την στάση της. «Δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το αντιπλημμυρικό. Εμείς το είχαμε στα χέρια μας, οι αντιπολιτεύσεις όμως το «κλώτσησαν» και τώρα με δικούς μας πόρους και μέσα προσπαθούμε να θωρακίσουμε την πόλη μας», υπογραμμίζοντας πως «Το επίπεδο της Πολιτικής Προστασίας σε θέμα πρόληψης είναι υψηλό.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος εστίασε και στο κομμάτι της καθαριότητας λέγοντας πως ως υπηρεσία «Είμαστε πάντα σε επιφυλακή. Από τον Ιανό κι έπειτα καθαρίσαμε 4μιση χιλιάδες φρεάτια σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΚ. 18 συνεργεία ήταν καθημερινά στους δρόμους. Το επίπεδο της Πολιτικής Προστασίας σε θέμα πρόληψης είναι υψηλό.»

Εξίσου σημαντικό για μια πόλη και το καθαρό της πρόσωπο. Το τομέας των απορριμμάτων και η διαχείρισή τους είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας πόλης και σε αυτό το κομμάτι όπως σημείωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, πρώτο μέλημα ήταν «Να κλείσει η Μαραθόλακκα. Ήταν το πρώτο στοίχημα και είμαστε από τα πρώτα απορριμματοφόρα που ήγαν στην Καλλιρόη. Άλλαξε όλη η διαχείριση στην πόλη μας και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε.»

Όλα αυτά οδηγούν αναπόφευκτα στα όσα πρέπει να γίνουν την επόμενη μέρα ώστε η Καλαμάτα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων της εποχής. Λέγοντας πως οι προκλήσεις είναι πολλές και ήδη «έχει γίνει μεγάλο έργο στην Καλαμάτα» ο κ. Ζαφειρόπουλος ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να τον εμπιστευτούν ώστε να δει ο κόσμος ότι «σχέδιο, όραμα και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει, αυτή η δημοτική αρχή μπορεί να ανεβάσει την πόλη πολύ ψηλά», εκφράζοντας τέλος την πεποίθηση πως «η Καλαμάτα στην επόμενη 5ετία θα αλλάξει πολύ.»