Δευτέρα
20
Μάρτιος
TOP

Ήταν όλοι εκεί! Με ηχηρά μηνύματα η εκδήλωση του Κώστα Βλάση στην Αθήνα (pics-video)

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, την πίτα για το 2023 έκοψε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση, το απόγευμα της Τετάρτης. Μία εκδήλωση στη συμπλήρωση 8 χρόνων από την πρώτη εκλογή του κ. Βλάση σε θέση βουλευτή. Μια εκδήλωση παρουσία πολλών πολιτικών προσώπων και με πολλά ηχηρά μηνύματα. Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, o Yφυπουργός Περιβάλλοντος Π. Αμυράς, ο Βουλευτής Γ. Κουμουτσάκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δ. Καμπόσος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Σ. Κούλης, ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας Γ. καμπύλης, ο δήμαρχος Ν. Κυνουρίας Χ. Λυσίκατος, πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου ο εφοπλιστής Αθ. Μαρτίνος, ο Δ/νων Σύμβουλος της DEMO Δ. Δέμος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γ. Τρουπής και άλλοι πολλοί.

”ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ”

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τελικά δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί στην εκδήλωση, εξαιτίας μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Το γραπτό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά, διάβασε ο Νίκος Τσιούτσιας διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην Πρωθυπουργού.

Στο μήνυμα του, ο κ. Σαμαράς ζητά συγνώμη για την απουσία του, λόγω γρίπης, ενώ για τον Κώστα Βλάση είπε ότι «είναι φίλος, αγωνιστής με αξίες. Ο Κώστας Βλάσης αυτό το ήθος το ακτινοβολεί χρόνια τώρα και όχι μόνο στην Αρκαδία.» σημείωσε δε ότι τον θυμάμαι ως απλό μαχητή, πρωταγωνιστή στην καθοριστική εκλογική νίκη που πέτυχαμε για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Αρκαδία ξέρει, η Πελοπόννησο ξέρει ότι ο Κώστας ανέλαβε το βάρος των περιφερειακών εκλογών, έδωσε και την ψυχή του και τα κατάφερε. Αποστολή εξετελέσθη.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στις επενδύσεις που γίνονται στην Αρκαδία, αλλά και στην έλευση του φυσικού αερίου. «Αυτή η αναβάθμιση της Αρκαδίας οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες του Κώστα Βλάση. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις συνεχείς οχλήσεις του Κώστα σε Υπουργούς και Υφυπουργούς για την επίλυση προβλημάτων. Είναι πεισματάρης, επίμονος, φορτικός μερικές φορές προς τους συναδέλφους του, αλλά ταυτόχρονα ευγενής και ακριβοδίκαιος. Η αποτελεσματικότητα του εξάλλου χαρακτήρισε και την θητεία του στο Υπουργείου Εξωτερικών. Εργάστηκε σκληρά, παρά την πανδημία. Έχει σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο της Αρκαδίας. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Κώστας θα προσφέρει πολλά περισσότερα από εδώ και μπρος. Είναι πιο έτοιμος από ποτέ για νέους ρόλους. Είναι το μέλλον της Αρκαδίας, είτε ως απλός βουλευτής, είτε ως πρωταγωνιστής στην κεντρική πολιτική σκηνή από όποια θέση τον τάξει η παράταξή μας. Είμαι πεπεισμένος ότι η Αρκαδία θα τιμήσει την Αρκαδία, όπως ο Κώστας την Αρκαδία. »

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΒΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Στην εκδήλωση κοπής πίτας του πολιτικού του γραφείου στην Αθήνα, καταχειροκροτούμενος, ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Βλάσης, αρχικά εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

«8 χρόνια  αφιερωμένα στους Αρκάδες και στην Αρκαδία. Όλοι εσείς με στηρίξατε και συνεχίζετε και να με στηρίζετε. Έγιναν πολλά και σημαντικά για την Αρκαδία και για την Πατρίδα μας συνολικά αυτά τα 8 χρόνια».

Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της σημερινής Κυβέρνησης και είπε ότι είναι τιμή του που αποτέλεσε μέλος αυτή στη κυβέρνησης ως Υφυπουργός Εξωτερικών ,ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια, είπε ότι «ο τόπος μας ήρθε και πάλι στο προσκήνιο αι πρωταγωνιστεί στην περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι μόνο. Η  Πολιτεία και ο επιχειρηματικός κόσμος έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Αρκαδία. Και είμαι χαρούμενος αν μπόρεσα κι εγώ να βάλω ένα λιθαράκι.

Ο τόπος που πριν από 200 χρόνια αποτέλεσε την κοιτίδα της Ελληνικής Επανάστασης, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, να δικαιώσει τους αγώνες των προγόνων μας.

Ο πρώτος στόχος που έθεσε ήταν η προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία και να μην φεύγουν μακριά από τον τόπο μας οι νέοι.

Συνεργάστηκα άριστα και με τον Πρωθυπουργού και με του Υπουργούς για να γίνει αυτός ο στόχος πραγματικότητα.

Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι μας δικαιώνει. Σήμερα, δύο μεγάλες επενδύσεις ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, της DEMO και της ELPEN, γίνονται στην Τρίπολη, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει κι άλλες εταιρίες, τους επόμενους μήνες, θα έχουμε καλά νέα.

Αν πριν από μερικά χρόνια έλεγε ότι η Τρίπολη θα γινόταν ένας κόμβος της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκου, θα τον έλεγαν ονειροπόλο. Εμείς το κάναμε πράξη.

Αντίστοιχης σημασίας έργο είναι η έλευση φυσικού αερίου, με την Μεγαλόπολη να γίνεται η πρώτη πόλη και να ακολουθεί η Τρίπολη, η Κόρινθος, η Καλαμάτα και η Σπάρτη.

Θα αποτελέσει ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα επενδυτικών δυνατοτήτων ώστε οι επιχειρήσεις μας να γίνουν ανταγωνιστικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην Μεγαλόπολη θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση. Σημαντικό ρόλο θα έχει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που αναβαθμίζεται μέσω της δημιουργίας κόμβου βιοοικονομίας και δομών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.

Θέσαμε σε τροχιά υλοποίησης το αρδευτικό έργο για τη λίμνη Τάκα.

Ασχοληθήκαμε με τα μεγάλα, ασχολούμαστε και με τα μικρά.

Διευθετούμε τις διαδικασίες αποζημιώσεις για τους πληγέντες από πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα, λύνουμε προβλήματα για προσλήψεις στα Κέντρα Υγείας, θα βάλουμε στις ράγες στον Καταδυτικό Πάρκο Τυρού.

Για την παράκαμψη Λαγκαδίων, για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, προχωράμε συντεταγμένα και μεθοδικά, διότι το αρμόδιο Υπουργείο έχει αναθέσει τη σύνταξη των απαραίτητων γεωτεχνικών ερευνών και μελετών για να ωριμάσει τη δημοπράτηση του έργου. Θα ολοκληρωθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2023 όμως αμέσως μετά πρέπει να βρεθούν τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία και για αυτό θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας.

πηγή: www.kalimera-arkadia.gr