Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

Το προεκλογικό δίλημμα που έθεσε ο Κώστας Βλάσης -Ποιος ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για την Πελοπόννησο (video)

«Το δίλημμα είναι συγκεκριμένο, Μητσοτάκης ή Τσίπρας…» Με τη φράση αυτή, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, στάθηκε σε όσα επίκεινται στο φόντο των εκλογών που μοιάζει να πλησιάζουν όλο και περισσότερο.

Ο κ. Βλάσης σχολιάζοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best όσα σημειώθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τρίπολη και πολλών υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης που ξεδίπλωσαν τους αναπτυξιακούς τους στόχους για την Περιφέρεια μέχρι το 2030, επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει βοηθήσει πολύ την κοινωνία, προβαίνοντας για πρώτη φορά μετά από καιρό σε αυξήσεις στις συντάξεις, στον κατώτατο μισθό, σε αυξήσεις υγειονομικούς και μείωσε δεκάδες φόρους.

«Είμαστε η πρώτη χώρα που βοηθάει σε αυτήν την κατεύθυνση», είπε και κάλεσε τους πολίτες ενόψει εκλογών να αποφασίσουν αφού του δίλημμα είναι ένα. «Πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες αν θέλουν να επιστρέψουν σε μια τετραετία αντίστοιχη με αυτή που είχε ζήσει ο ελληνικός λαός με τον κ. Τσίπρα στην κυβέρνηση ή αν θέλουν να συνεχίσουν στο δρόμο της ανάπτυξης στον οποίο μας οδηγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε ο Κώστας Βλάσης, θυμίζοντας τις κρίσεις που έχει διαχειριστεί η κυβέρνηση.

«Έχουμε αντιμετωπίσει πάρα πολλές κρίσεις, από το προσφυγικό στον Έβρο και το Αιγαίο, την πανδημία και τις τουρκικές προκλήσεις, μέχρι την ενεργειακή. Μιλάμε για τέσσερις μεγάλες κρίσεις κατά τη διάρκεια των οποίων φαίνεται ότι έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό», σημείωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής που αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες για τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο του σχεδιασμού που παρουσιάστηκε στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ
ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

«Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης μέχρι το 2030 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με ένα ποσό που είναι πάνω από τα 5 δις ευρώ. Μαζί με ένα 1δις ευρώ από ιδιωτικές επενδύσεις που όλα αυτά όταν πέσουν  την πραγματική οικονομία θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Βλάσης, επισημαίνοντας πως η Πελοπόννησος είναι ένας ευλογημένος τόπος και πρέπει να γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθηθεί ο τόπος.

«Είναι αρκετά τα έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί και άλλα, που ήδη βλέπουμε να εξελίσσονται. Κατασκευάζονται τα δίκτυα φυσικού αερίου που θα φτάσει και στην Καλαμάτα και στη Σπάρτη. Έχει ξεκαθαριστεί πως δε θα περάσει την… κόκκινη γραμμή για τις ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο η εταιρεία με εκπροσώπους της οποίας ήρθα», ανέφερε ο Κώστας Βλάσης, που μίλησε επίσης για τα 11 μεγάλα αρδευτικά  έργα που βρίσκονται και στους 5 νομούς προϋπολογισμού σχεδόν 350 εκατ. ευρώ, το σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, τα 36 έργα στον τομέα της υγείας, τις υποδομές, το οδικό δίκτυο και τα έργα για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και φυσικά για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη νέων θέσεων.