Κυριακή
26
Μάρτιος
TOP

Ιβάν Σαββίδης: Διαπραγματεύεται με Μπάκο-Καϋμενάκη την πώληση Open TV, Ethnos.gr και Imerisia.gr -Διαψεύδουν Open-όμιλος Σαββίδη

Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά του τηλεοπτικού σταθμού Οpen και των ενημερωτικών sites imerisia.gr και ethnos.gr από τον Ιβάν Σαββίδη βρίσκονται οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης.

Οι διαπραγματεύσεις είναι προχωρημένες και οι συζητήσεις γίνονται μεταξύ των τριών ανδρών που γνωρίζονται από το ποδόσφαιρο και από τη συμμετοχή τους στη Superleague, αφού ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και οι δύο εφοπλιστές ελέγχουν τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι δύο εφοπλιστές έχουν επενδύσει στην Ελλάδα εκτός από το ποδόσφαιρο και στις κατασκευές, ελέγχοντας το 30% της Ελλάκτωρ, αλλά και στην προμήθεια ρεύματος, κατέχοντας την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας Volton.

Οι εφοπλιστές διεκδικούν και γνωστό κανάλι τοπικής εμβέλειας
Τίποτα όμως δεν προμήνυε το ενδιαφέρον τους για τα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται, όπως πληροφορείται το iefimerida, για πραγματικό ενδιαφέρον με στόχευση, καθώς εκτός από τα μέσα που ανήκουν στον Ιβάν Σαββίδη, οι δύο εφοπλιστές έχουν κάνει πρόταση εξαγοράς και σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, τοπικής όμως εμβέλειας.

Παράλληλα, με την κίνηση για την απόκτηση του Open από τους εφοπλιστές, δένουν και οι πληροφορίες για πιθανή αποεπένδυσή τους από την Ελλάκτωρ, αφού δεν τα έχουν βρει με τους Ολλανδούς και δεν έχουν καταφέρει να έχουν λόγο στο διοικητικό συμβούλιο.

Αλλοι πάλι υποστηρίζουν πως η όλη υπόθεση είναι αρκετά περίπλοκη και δεν μπορεί να αποκωδικοποιηθεί ερμηνεύοντας κάποιος επιχειρηματικές καραμπόλες. Το σίγουρο προς το παρόν είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης πουλάει και ταυτόχρονα υπάρχει σοβαρός ενδιαφερόμενος. Αν θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά.

Το τίμημα, αν κλείσει το deal, θα κυμανθεί μεταξύ 7-12 εκατ. ευρώ
Ο Ιβάν Σαββίδης είχε αποκτήσει το 2017 το κανάλι Epsilon TV, το οποίo το 2018, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, μετονομάστηκε σε Open TV. Παράλληλα, τον Ιούλιο του 2017, έναντι 3,58 εκατομμυρίων, ο επιχειρηματίας είχε αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού τα σήματα του Εθνους, του Εθνους της Κυριακής, της Ημερησίας και του imerisia.gr.

Στην πορεία οι εφημερίδες διέκοψαν τη δραστηριότητά τους, αλλά παραμένουν ενεργά το ethnos.gr και το imerisia.gr.

Το τίμημα που συζητείται για την εξαγορά του καναλιού και των δύο ενημερωτικών sites κυμαίνεται μεταξύ 7-12 εκατομμυρίων ευρώ. Μικρό σε σχέση με τα ποσά που έχει επενδύσει ο Ιβάν Σαββίδης μόνο στο Open για μεταγραφές και παραγωγές τηλεοπτικών προγραμμάτων, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Κύκλοι Ιβάν Σαββίδη: Δεν αποεπενδύουμε από τα ΜΜΕ
Σε επικοινωνία με το iefimerida, παράγοντες του ομίλου Σαββίδη διέψευσαν πως υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τους εφοπλιστές και επισήμαναν πως δεν υπάρχει στρατηγική αποεπένδυσης του επιχειρηματία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ελέγχει.

Πηγή: iefimerida.gr