Τετάρτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Κ.Δ.Γ. Τέντα Καλαμάτας: Παρουσίαση και ενημέρωση ομάδων μπάσκετ και παραγόντων για τη χρήση απινιδωτή

Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας, διοργάνωσε στο κλειστό Γυμναστήριο “ΤΕΝΤΑ” Καλαμάτας, την παρουσίαση της χρήσης απινιδωτή.

Σκοπός της παρουσίασης ήταν να ενημερωθούν οι ομάδες μπάσκετ της Καλαμάτας, οι παράγοντες που εμπλέκονται σε έναν αγώνα, αλλά και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Κ.Δ.Γ. Τέντα Καλ/τας, για την λειτουργία μίας συσκευής, που μπορεί να σώσει μία ανθρώπινη ζωή.

Ομιλητής με θέμα ΄΄ Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση & Παρουσίαση Χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ήταν ο Ιατρός -καρδιολόγος/Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής Νοσοκομείου Καλαμάτας, κ. Εμμανουήλ – Λεονάρδος Μάκαρης τον οποίο και ευχαριστούμε για την συνεργασία και την άψογη παρουσίαση.

Η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. στα πλαίσια της προσπάθειας καλύτερης ενημέρωσης των ομάδων μπάσκετ, θα διοργανώσει και άλλες ενημερωτικές δράσεις και στις άλλες πόλεις της διοικητικής της ευθύνης.

Τα σωματεία δεν πρέπει να μείνουν σε αυτές τις δράσεις, αλλά θα πρέπει να κάνουν ανάλογες αιτήσεις στα Εκπαιδευτικά Τμήματα του Ε.Κ.Α.Β. ή του Ε.Ε.Σ., προκειμένου να συμμετέχουν σε προγράμματα εκμάθησης για να αποκτήσουν την επάρκεια πιστοποίησης Πρώτων Βοηθειών και Χρήσης Απινιδωτή.

Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που δίνει χαρά και ζωή, ενώνει ανθρώπους και έχουμε χρέος να το διατηρούμε, σε υψηλό επίπεδο σε όλους τους τομείς.