Τρίτη
7
Δεκέμβριος
TOP

Κ. Παπασταμάτης: «Σαν Καλαμάτα επιλέγουμε να συγκρουστούμε…»

Η Λίγκα αποφάσισε και επίσημα να μην ξεκινήσει στα τέλη της εβδομάδας, όπως είχε προγραμματιστεί, την ώρα που η Ζάκυνθος δικαιώθηκε στο Διαιτητικό Εφετείο και ζητά να βγάλει δελτία.

Η αναβολή της πρεμιέρας ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες που αφορούν δικαστικές αποφάσεις όπως βεβαίως και η συμφωνία με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά. Αυτός ήταν μάλιστα ο λόγος που η διοργανώτρια αποφάσισε να πατήσει προσωρινά «παύση» μεταφέροντας τη πρεμιέρα κατά μια εβδομάδα και να επιδιώξει συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη – εκτός από τους ανθρώπους της κρατικής τηλεόρασης – προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η βιωσιμότητα της λίγκας. Τούτο σημαίνει πως υπό αυτές τις συνθήκες η σέντρα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας «πάει» για 24/10 -το νωρίτερο – και έως τότε, όπως δήλωσε στο BETS ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Καλαμάτα στο ΔΣ της Λίγκας, Κώστας Παπασταμάτης οι ομάδες ελπίζουν πως η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υφυπουργός θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του να μοιραστούν τα ίδια λεφτά με την περσινή περίοδο. Εφόσον υλοποιηθεί η κυβερνητική υπόσχεση τότε η λίγκα θα προχωρήσει κανονικά την έναρξη του πρωταθλήματος.

Μέχρι την Παρασκευή η διοργανώτρια θα επιδιώξει αυτή τη συνάντηση, ενώ για την Δευτέρα έχει οριστεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ.

«Να δούμε τα αποτελέσματα και τότε θα κρίνουμε την επόμενη κίνηση» επισημαίνει ο κ. Παπασταμάτης ο οποίος απαντά και σχετικά με το τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα στην περίπτωση που δεν τηρηθεί αυτή η δέσμευση… «Υπάρχουν δυο τάσεις» εξηγεί και διευκρινίζει πως στην πρώτη περίπτωση «η τάση είναι παίζουμε και συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας» Η άλλη πιο μαχητική καθώς αρκετές ομάδες θεωρούν πως θα βγουν χαμένες εάν κάνουν και εδώ πίσω (σ.σ όπως με προβιβασμό κα).

«Σαν Καλαμάτα έχουμε βιώσει την αδικία.» είπε αρχικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα για να συνεχίσει τονίζοντας πως η στάση της ομάδας είναι πολύ συγκεκριμένα. «Έχουμε τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στο κόστος και επειδή μπορούμε επιλέγουμε να συγκρουστούμε…» δήλωσε μεταξύ άλλων στο BEST ο Κωνσταντίνος Παπασταμάτης.

Εν αναμονή λοιπόν…

Σ.τρ.