Δευτέρα
5
Δεκέμβριος
TOP

Κ. Τζαβάρας: «Πάρα πολύ σοβαρή η υπόθεση -Μέγα λάθος, μέγα σφάλμα -Πρέπει οι απαντήσεις να είναι τεκμηριωμένες» (video)

Το ραντεβού των απαντήσεων δίνεται για τη Δευτέρα για την «κυρίως έρευνα της υπόθεσης αυτής, η οποία είναι πάρα πολύ σοβαρή, αφού αφορά τη λειτουργία του πολιτεύματος», όπως σημείωσε ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας σχολιάζοντας τα όσα βγήκαν από την όλη μετωπική σύγκρουση των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις παρακολουθήσεις.

Ο κ. Τζαβάρας έδειξε λοιπόν το δρόμο της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της οποίας και είναι μέλος κάνοντας λόγο για τα όσα θα κριθούν εκεί, αλλά και στην εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί. Μάλιστα, ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός σημείωσε πως «ο κόσμος ζητά να μάθει την αλήθεια και ο Πρωθυπουργός έχει πει πως θα αγωνιστούμε όλοι για να έρθουν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης. Εγώ συμμετέχω στην Επιτροπή και θα επιδιώξω να υπάρξει κάλυψη από άπλετο φως της υπόθεσης αυτής». Ο κ. Τζαβάρας πρόσθεσε πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι… ήξερε ο Πρωθυπουργός με τον ίδιο να αρκείται στη διαβεβαίωση που σήμερα έδωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επέκρινε το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σε «ένα μέγα λάθος, μέγα σφάλμα το οποίο έχει συνέπειες στη λειτουργία του πολιτεύματος και για το λόγο αυτό όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγησε… θυσίασε δύο από τα πολύ βασικά στελέχη».

Ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε το ότι δεν έχει ακόμη υπάρξει απάντηση για το λόγο που παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης και «πως αυτό είναι ένα θέμα, ένα είναι βέβαιο για κατασκοπεία ή για… τρομοκρατία δεν πρέπει να είναι», σχολίασε σκωπτικά για να προσθέσει στην σκέψη του «τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας θα δούμε πως εν πάση περιπτώσει μπορούν… υπάρχει ένα θέμα με αυτούς τους λόγους γιατί δημιουργούν ένα ευρύχωρο πλαίσιο στο οποίο μπορεί να χωράει το οτιδήποτε». Στάθηκε παράλληλα στη δική του συμμετοχή στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του πλαισίου για την όσο το δυνατόν περιοριστική λειτουργία των λόγων άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Μάλιστα ακολούθως ο κ. Τζαβάρας έδειξε να μην ενστερνίζεται τις απόψεις σχετικά με… μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης τονίζοντας πως η πολιτική διαμάχη είναι για το καλό της δημοκρατίας «…τα ερωτήματα που γίνονται πρέπει να απαντώνται και κυρίως οι απαντήσεις να έρθουν τεκμηριωμένες μέσα από την έρευνα που θα κάνει η Εξεταστική Επιτροπή και μέσα από τις συνεδριάσεις».