Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Καιρός – Meteo: Κορυφώνεται η κακοκαιρία Avgi, χιόνια και βροχές σε πολλές περιοχές

Η κακοκαιρία Avgi κορυφώνεται σήμερα Τρίτη (30.1.2024), με βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως το βράδυ σε αρκετές περιοχές αλλά και χιόνια στα ορεινά τμήματα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του meteo.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στους Χάρτες 1 και 2 παρουσιάζεται η βροχόπτωση και η χιονόπτωση που αναμένεται σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί. Στον Χάρτη 3 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχή και χιόνι) που αναμένεται σήμερα και αύριο.

Η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης 30/01

Η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το πρωί της Τετάρτης 31/01

Ο αθροιστικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται την Τρίτη 30/01 και Τετάρτη 31/01

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν σήμερα τα 8 μποφόρ και κατά τόπους τα 9 μποφόρ ενώ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση από αύριο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία που σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου θα παρουσιάσει μικρή άνοδο την Τετάρτη 31/01, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

πηγή: www.newsit.gr