Σάββατο
18
Ιούλιος
TOP

Καιρός: Τετραήμερος καύσωνας με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου – Οι περιοχές που θα βρεθούν στο «κόκκινο»

«Καυτό» θα είναι το επόμενο τετραήμερο με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν αισθητά από αύριο Σάββατο (18.07.2026) και τη ζέστη να κορυφώνεται στην αρχή της επόμενης εβδομάδας με χειρότερες μέρες την Δευτέρα και την Τρίτη. Ωστόσο, ο καιρός θα κάνει σημαντική εναλλαγή αφού ο υδράργυρος θα πέσει και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Θερμική εισβολή από την Ιταλία θα «χτυπήσει» τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας τα επόμενα 24ωρα με τις θερμοκρασίες να φτάνουν από τους 38 μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, το διάστημα μεταξύ 22 και 24 Ιουλίου, το φαινόμενο θα εξασθενίσει αισθητά με τον υδράργυρο να πέφτει και να σημειώνονται τοπικές βροχές στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά.

Η ζέστη θα ενταθεί με τη Θεσσαλία, την περιοχή του Αγρινίου και την Άμφισσα να καταγράφουν έως και 41°C. Στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει έως τους 39°C. Μάλιστα, τοπικά ενδέχεται να αγγίξει ακόμη και τους 42°C. Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, οι περιοχές που θα θυμίσουν «καμίνι» είναι:

  • Λάρισα και Τρίκαλα
  • Λαμία
  • Βοιωτία
  • Δυτική Ελλάδα (πεδιάδες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας)
  • Αθήνα
  • Πάτρα
  • Θεσσαλονίκη

Στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου η κατάσταση θα είναι ελαφρώς καλύτερη, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 35°C και 37°C λόγω της ευεργετικής επίδρασης της θάλασσας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsit.gr