Τετάρτη
29
Ιούνιος
TOP

Καλά νέα για την σταφίδα -Π. Μαντάς: «4,7 εκ. ευρώ στους παραγωγούς μετά από έγκριση Σκυλακάκη» (video)

Την απευθείας ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας με 4,7 εκ. ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση, κατόπιν σχετικής απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αρμόδιου για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Με την απόφαση αυτή το υπουργείο δίνει ουσιαστικά την έγκρισή του για τη χορήγηση του παραπάνω ποσού στους δικαιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να αναμένουν την έκδοση της σχετικής απόφασης με την οποία θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο στήριξης. Η διαδικασία προβλέπει την υποβολή σχετικών δηλώσεων μέσω του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία αναμένεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς μετά από σημερινή του επικοινωνία με τον υπουργό, κατά την οποία έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε το πράσινο φως στο σχετικό αίτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση του προϊόντος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Eγκρίθηκε  από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη μέτρο στήριξης  που αφορά στην ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Το ποσό των 4,7 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε θα δοθεί, μέσω de minimis, σε 5.909 παραγωγούς που βρίσκονται στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και καλλιεργούν 85.823 στρέμματα κορινθιακής σταφίδας. Το ποσό που αναλογεί ανά στρέμμα είναι 54,7 ευρώ.

Με το μέτρο αυτό  δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας.”