Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Καλαμάτα 80: Με έμφαση στο Καλαματιανό στοιχείο και τον Άκη Χατζηαντωνίου στον πάγκο – Στο stand by για την αναδιάρθρωση! (pic’s & video)

Με έντονο το Καλαματιανό στοιχείο και προετοιμαζόμενοι να βρεθούν στην εκκίνηση της νέας σεζόν καθόλα έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε καινούργιες προκλήσεις, οι «λύκοι» παρουσίασαν σήμερα τον νέο τους προπονητή. Η Καλαμάτα 80 περνά στην εποχή του Άκη Χατζηαντωνίου τον οποίο σήμερα παρουσίασε και επίσημα σε γνωστό παραλιακό κατάστημα. Εκεί τα μέλη της διοίκησης και ο νέος προπονητής παρουσίασαν τους στόχους ξεκινώντας με το δεδομένο πως η έναρξη της νέας χρονιάς θα τους βρει Pre League, παρότι το ζήτημα αυτό δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει με τις διαβουλεύσεις να συνεχίζονται σε κεντρικό επίπεδο.


Τον προπονητή παρουσίασε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Βλάσης, πλέκοντας το εγκώμιο του Άκη Χατζηαντωνίου καθώς όπως είπε “Είναι ένας εμβληματικός άνθρωπος στον χώρο του βόλεϊ, όχι μόνο στον αθλητήσ που υπήρξε τεράτσιος, αλλά και σαν προπονητής. Έχει συνδέσει τον όνομά με επιτυχίες των ομάδων και τον έχουμε βρει και αντίπαλο και μας είχε στενοχωρήσει στην πρώτη φάση όταν μας πήρε το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει ότι στις ομάδες στις οποίες δούλεψε έκαναν ένα βήμα πάραπάνω.”

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΌ ΣΤΟΙΧΕΊΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΊΑ ΝΙΚΗΤΗ
“Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε είναι η φιλοσοφία μας. Να έχουμε φιλοσοφία νικητή είτε παίξουμε καλά, είτε άσχημα ή μέτρια” είπε μεταξύ άλλων ο Άκης Χατζηαντωνίου και τόνισε πως από τη δική του τη μεριά θα κάνει ότι περισσότερο γίνεται ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της λέγοντας χαρακτηριστικά πως όλα όσα σημαίνουν Καλαμάτα 80 τον έκαναν να θέλει να αποτελέσει κομμάτι της. “Είναι μια ομάδα που έχει όλα τα φόντα να είναι στη Volley League, έχει τον κόσμο, τη δυναμικό. Θα έπρεπε να είναι Volley League”.
ΣΤΟ STAND BY ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Οι ζυμώσεις για τη νέα χρονιά έχουν ξεκινήσει και παρότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τελικά εάν θα προχωρήσει η περιβόητη αναδιάρθρωση που θα δώσει το «πράσινο φως» για πρωτάθλημα 12 ομάδων – όπως δηλαδή ήταν κατά την προ-covid εποχή- που δίνει ελπίδες στον καλαματιανό σύλλογο.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν δεδομένο ότι είμαστε στη Pre League. Εάν θα είμαστε στη Volley League ας ελπίσουμε ότι θα το ξέρουμε μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Η Καλαμάτα 80 δεν περιμένει τίποτα. Είναι ένα θέμα γενικότερο του βόλεϊ. Εάν η Volley League θα επανέλθει σε πρωτάθλημα 12 ομάδων όπως ήταν μέχρι τον κορωνοϊό, τότε περισσεύουν δυο θέσεις. Εμείς εκεί θα είμαστε παρόντες” είπε ο κ. Βλάσης.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ

Ο χρόνος όμως περνά και η ομάδα που δεν μπορεί να παραμένει σε κατάσταση stand by για την αναδιάρθρωση, έχει προχωρήσει την οργάνωσή της σε ένα γενικό πλαίσιο, όπως αναφέρθηκε στην σημερινή συνέντευξη έχοντας ήδη έχει κάνει τα πρώτα της βήματα.
Πρώτες επαφές και συζητήσεις με αρκετούς παίκτες μάλιστα να περιμένουν τις εξελίξεις και την Καλαμάτα 80 με το «πλοίο» της οποίας θέλουν να… σαλπάρουν τη νέα σεζόν. Ήδη μάλιστα κάποια γνώριμα πρόσωπα βρίσκονται στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα… Αποκαλύψεις ωστόσο δεν υπήρξαν ως προς τους μεταγραφικούς στόχους, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, με τον ακριβή αριθμό να καθορίζεται από την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η ομάδα.
Ο κορμός της περσινής θα παραμείνει καθώς πρόκειται για παίκτες εγνωσμένης αξίας, με τις συζητήσεις να ολοκληρώνονται σιγά σιγά.
Στις αποκαλύψεις του νέου προπονητή η απόφαση του να κρατήσει τον φέρελπι και διεθνή πετοσφαιριστή Μηνά Αραπάκη ως δεύτερο πασαδόρο στην ομάδα.
«Είναι ένα παιδί με τρομερές δυνατότητες. Στο χέρι του/ μας, στη συνεργασία μας είναι ώστε να το αναδείξουμε» ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν ηλικίες όταν πρόκειται για ταλέντα που μπορούν να βοηθήσουν .
Στη 14αδα της νέας σεζόν θα βρεθούν όσοι ο ίδιος θεωρήσει ικανούς να προσφέρουν «Όποιος κρίνω ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος» επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας όλων των κρίκων της αλυσίδας με κοινό στόχο.
«Είναι ένας δύσκολος γρίφος» είπε αρχικά ο Αλέξης Μπούρας team manager του συλλόγου καθώς σημειώνοντας πως «καλούμαστε να κινηθούμε σε δυο παράλληλες πορείες γιατί δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα είμαστε, αλλά ταυτόχρονα αυτές οι δυο πορείες θα πρέπει κάπου να τέμνονται. Με τον κόουτς και τη διοίκηση έχουμε βάλει ένα γενικό πλαίσιο των παικτών που θα στελεχώσουν το ρόστερ. Έχουμε προχωρήσει σε κάποιες ανανεώσεις από πέρυσι. Διατηρούμε το έντονο καλαματιανό στοιχείο γιατί είναι απαραίτητο γιατί δίνει και μια ελπίδα στα πιο μικρά παιδιά ότι έχουν χώρο στο μέλλον σε αυτή την ομάδα».

Σε ό,τι αφορά στον στόχο, δεν είναι άλλος από την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία μέσα στο 2025!

«ΜΑΓΝΗΤΗΣ» ΘΕΑΤΩΝ ΚΑΙ YOUTUBE-ΘΕΑΤΩΝ

Ο σύλλογος στο ντεμπούτο του στην Volley League την περσινή χρονιά ξεχώρισε για το ήθος και την αγωνιστική του μαχητικότητα, κέρδισε τον σεβασμό των αντιπάλων του ενώ ξεχώρισε και για έναν ακόμη λόγο. Η Καλαμάτα 80 ήταν ο πρώτος σύλλογος σε επίπεδο προσέλευσης κόσμου ανταγωνιζόμενος τον Παναθηναϊκό.
Επίσης, συγκαταλέγεται στις δυο δυο πρώτες ομάδες με τους περισσότερους θεατές αγώνων. Οι προβολές των αγώνων της καλαματιανής ομάδας στο Youtube άγγιζαν από 6.800 μέχρι και 17.000 μοναδικούς θεατές οι οποίοι παρακολούθησαν πέρυσι τις αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον πρόεδρο του ΑΟ Καλαμάτα 80, Κώστα Βλάση.

Σ. Τριάντου