Παρασκευή
8
Δεκέμβριος
TOP

Καλαμάτα 80: Νίκη ίση με το μισό πρωτάθλημα – Πιο κοντά από ποτέ φαντάζει η άνοδος στην Α1 μετά το 3-1 επί του Κέρκη – Τι δηλώνουν Μαντέκας και Βιέιτο

Η Καλαμάτα 80 πήρε την πιο σημαντική νίκη της χρονιας, ένα αποτέλεσμα που ισούται με το μισό πρωτάθλημα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μετά το τέλος του ματς με τον Κέρκη Σάμου ο Γιάννης Μαντέκας που φέρνει τους “λύκους” πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση της ανόδου στην Volleyleague. Μετά το 3-1 επί του Κέρκη, οι απόψεις Μαντέκας και Βιέιτο στην ίδια κατεύθυνση: πως πλέον οι “λύκοι” κρατούν την τύχη στα χέρια τους…

ΜΑΝΤΕΚΑΣ: Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΡΚΗ

ΙΣΗ ΜΕ ΤΟ «ΜΙΣΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ»

«Δεν μπήκαμε καλά, λίγο νωθρά, είχαμε να παίξουμε δυο εβδομάδες και βγήκαμε εκτός ρυθμού. Η Σάμος είναι πολύ καλή ομάδα…» σημείωσε αρχικά ο Γιάννης Μαντέκας αναφερόμενος στο πρώτο σετ του αγώνα το οποίο κατόρθωσε να κερδίσει η Σάμος με 22-25.

Ερωτηθείς για την περσινή σεζόν και τον ρόλο που έπαιξε τότε η Σάμος στην προσπάθεια της καλαματιανής ομάδας για την άνοδο ο έμπειρος πετοσφαιριστής σημείωσε πως «Δεν ασχολούμαι με τα περσινά. Κοιτάω μόνο μπροστά. Η προϊστορία υπάρχει δεν διαγράφεται αλλά πλέον μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας ιστορία. Και να καταφέρουμε αυτό που φτιάχνουμε τόσο καιρό. Η παράδοση είναι για να σπάει…»

Για να συνεχίσει: «Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Σάμο το έδειξαν τα προηγούμενα αποτελέσματα, έστω και στη λεπτομέρεια, συν ότι καταφέρνουμε και έχουμε το αήττητο στην έδρα μας που είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει όλες οι ομάδες της Pre League να ξέρουνε ότι από εδώ μέσα δεν θα περάσει κανένας εύκολα!»

Όσο για τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου αποτελέσματος σημείωσε πως «…μπορούμε να πούμε ότι σήμερα είναι το μισό πρωτάθλημα… κερδίσαμε μια ανταγωνίστρια μια συνδιεκδικήτρια του τίτλου. Πάμε στο +5 που σημαίνει ότι πλέον είναι στο χέρι μας. Δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει κάτι. Πρέπει να επιδείξουμε την ίδια σοβαρότητα και πειθαρχία  σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδι. Θεωρώ ότι ψυχολογικά και βαθμολογικά τώρα όλα είναι υπέρ μας. συνεχίζουμε στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο ζήλο καθημερινά, για να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α1.»

Τρίτο φαβορί η ΑΕΚ, την οποία ο Γιάννης Μαντέκας χαρακτήρισε «εξίσου καλή ομάδα, με τους ίδιους στόχους με εμάς. Έχουμε έναν τεράστιας σημασίας εκτός έδρας αγώνα.»

Ενώ συνολικά για το πρωτάθλημα και τα εναπομείναντα παιχνίδια σημείωσε πως «Πλέον μας «παίρνει» να κάνουμε και ένα στραβοπάτημα και πάλι θα έχουμε το πάνω χέρι, ωστόσο αν δείξουμε την ίδια σοβαρότητα και είμαστε στη μέρα μας, που το έχουμε αποδείξουμε ότι κάθε Σάββατο θα φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα στο τέλος.»

ΒΙΕΙΤΟ: Η ΑΝΟΔΟΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

«Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, είναι άλλωστε η ομάδα που κατέχει την δεύτερη θέση και γνωρίζαμε πως σε περίπτωση ήττας θα ήταν πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε την πρωτιά γι’ αυτό και η νίκη ήταν πάρα πολύ σημαντική», δήλωσε με τη σειρά του o MVP της Σαββατιάτικης αναμέτρησης με τον Κέρκη Σάμου, Μαουρίτσιο Βιέιτο ο οποίος τόσο στην επίθεση όσο και στο σερβίς έδωσε καθοριστικούς πόντους στην ομάδα του.

«Η ομάδα ήταν αγχωμένη και νευρική γι’ αυτό και δεν ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι αρχίσαμε να δουλεύουμε καλά σε μπλοκ και άμυνα από τα μέσα του πρώτου σετ, άπαξ και βρήκαμε ρυθμό η απόδοσή μας καλυτέρευε συνεχώς».

Όσο για την άνοδο είπε πως μοιάζει «περισσότερο κοντά από ποτέ! Όμως ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια με Άρη, ΑΕΚ και Αίγιο γι’ αυτό και πρέπει να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας και να μην εφησυχάσουμε. Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του έχουμε όμως ακόμη επτά παιχνίδια και πρέπει να επιδείξουμε την ίδια σοβαρότητα και προσήλωση»

Σ.Τρ.