Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Δείτε τις νέες λίστες με τα προϊόντα χαμηλής τιμής και τα σαρακοστιανά

Τις νέες λίστες με τα προϊόντα χαμηλής τιμής που εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα το «καλάθι του νοικοκυριού» ενισχύθηκε με νέα προϊόντα (60 συνολικά) καθώς και σαρακοστιανά.

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Δείτε τις νέες λίστες

Δείτε τις νέες λίστες, που θα παραμείνουν σε ισχύ έως και την προσεχή Τρίτη 7 Μαρτίου, επιλέγοντας από τον σύνδεσμο την αλυσίδα της αρεσκείας σας:

60 προϊόντα στο «καλάθι»

Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το «καλάθι του νοικοκυριού» αυξήθηκε το πεδίο εφαρμογής, και πλέον εντάσσονται στις λίστες 60 κατηγορίες προϊόντων (ήταν 51 μέχρι σήμερα).

«Θα τα πω συνοπτικά. Σε ό,τι αφορά τα όσπρια, που ως τώρα είχαμε μόνο τη γενική κατηγορία, πλέον θα γίνεται χωριστή αναφορά σε φακές, φασόλια και ρεβίθια. Επιπλέον, ως τώρα είχαμε πάριζα ή γαλοπούλα. Πλέον θα έχουμε και πάριζα και γαλοπούλα. Σήμερα έχουμε για το κοτόπουλο μια κατηγορία. Στο εξής θα έχουμε κοτόπουλο ολόκληρο και κοτόπουλο σε μέρη, σε κομμάτια» είχε δηλώσει σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στο «καλάθι του νοικοκυριού», επιπροσθέτως, μπαίνουν το νωπό μοσχάρι, το πλήρες γάλα υψηλής παστερίωσης και το γάλα υψηλής παστερίωσης με χαμηλά λιπαρά, το λευκό τυρί και η σοκολάτα.

Το «καλάθι της Σαρακοστής»

Κατά την παρουσίαση του ενισχυμένου «καλαθιού» ο υπουργός αναφέρθηκε στο «καλάθι της Σαρακοστής», δηλαδή στα σαρακοστιανά προϊόντα που θα μπουν στο «καλάθι του νοικοκυριού».

«Για την περίοδο της Σαρακοστής, εκτός από τις κατηγορίες που ήδη υπάρχουν και αναφέραμε, προσθέτουμε χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) και κατεψυγμένα θαλασσινά με δύο τουλάχιστον είδη σε κάθε αλυσίδα, ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές τα βασικά αγαθά που απαρτίζουν το τραπέζι της Σαρακοστής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:www.iefimerida.gr