Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

Καλοκαιρινή δροσιά με «αλμυρές» τιμές αναζητούν οι πολίτες – Στα ύψη ακτοπλοϊκά, ξαπλώστρες και… παγωτά

Στα ύψη ο υδράργυρος, στα ύψη και οι τιμές. Ο ερχομός του καλοκαιριού σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών, την αυξανόμενη ζήτηση για λίγες στιγμές δροσιάς και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, προκαλούν διαρκή πονοκέφαλο στα νοικοκυριά που πρέπει από τη μια να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες και από την άλλη να κάνουν το προγραμματισμό τους ώστε να βρουν κάποιες ημέρες χαλάρωσης για να γεμίζουν τις μπαταρίες.

Πρώτος σταθμός οι παραλίες που βρίσκονται πλησίον των μεγάλων πόλεων. Τα Σαββατοκύριακα υποδέχονται ορδές λουομένων που αναζητούν κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς.

Η έκπληξη όμως που τους περιμένει όταν βρεθούν σε μια οργανωμένη παραλία είναι δυσάρεστη γιατί οι τιμές για ξαπλώστρες στις παραλίες της Αττικής τραβούν την ανηφόρα, ενώ το κόστος ανεβαίνει σημαντικά με έναν καφέ, κάποιον χυμό ή κάποιο τοστ.

Ακριβή μου… ξαπλώστρα

Η βουτιά στις οργανωμένες παραλίες του λεκανοπεδίου, κοστίζει ακριβά. Μια τετραμελής οικογένεια για ένα μπάνιο θέλει σχεδόν 50 ευρώ τη φορά, τις καθημερινές γιατί το Σαββατοκύριακο οι τιμές ανεβαίνουν.

Στον Άλιμο επί παραδείγματι το σετ ομπρέλας ξαπλώστρας κοστίζει 22 ευρώ ενώ η είσοδος είναι 10 ευρώ το άτομο. Μια τετραμελής οικογένεια άρα, θα πληρώσει τουλάχιστον 62 ευρώ για μια βουτιά στη θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
πηγη in.gr