Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Καμπανάκι Δημ. Τζωρτζίνη για το Ε.Σ.Υ.- Αντιδράσεις για την κατάργηση της συνταγογράφησης του εμβολίου της γρίπης (video)

Καμπανάκι για την κατάσταση στον χώρο της υγείας εν όψει και του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας έκρουσε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης ειδικότερα για ό,τι αφορά στο δημόσιο σύστημα.

Όπως τόνισε, το ιδιωτικό σύστημα υγείας στη χώρα μας δουλεύει αξιοπρεπώς, δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για το Ε.Σ.Υ. το οποίο όπως είπε «αναγκάζεται να δουλεύει στα όριά του. Αυτό θα γίνει πιο έντονο στην πορεία γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καινούργιο νομοσχέδιο για την υγεία με διάφορες διατάξεις αμφιλεγόμενες, που μπορεί να οδηγήσουν σε χειρότερα.»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Η προαναγγελία του τέλους της συνταγογράφησης για το εμβόλιο της γρίπης, από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη έρχεται σε μια περίοδο που η γρίπη έχει ήδη «βρει το δρόμο της» στην κοινότητα, με τους γιατρούς να κάνουν συνεχώς εκκλήσεις στους πολίτες για εμβολιασμό. Την αντίθεσή του στην κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου εξέφρασε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Ι.Σ. Μεσσηνίας καθώς όπως τόνισε δεν αποτελεί αυτόνομη πράξη αλλά μέρος της κλινικής εξέτασης.

«Είναι μια ιατρική πράξει που δεν μπορεί να μπει σε έναν αλγόριθμο. Ο γιατρός ξέρει τον ασθενή του, γνωρίζει γιατί και πότε πρέπει να εμβολιαστεί» ενώ σημείωσε πως στο 70% των κρατών οι ασθενείς δεν λαμβάνουν εμβόλια δίχως συνταγογράφηση

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ Ι.Σ.Μ. – ΝΕΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Νέα διοίκηση, νέες και παλιές διεκδικήσεις στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, όπου ο Δημήτρης Τζωρτζίνης επανεξελέγη στη θέση του προέδρου.

Για την ανανέωση της θητείας του προεδρείου, όσα επετεύχθησαν και όσα θα τεθούν στο «τραπέζι» των διεκδικήσεων ο κ. Τζωρτζίνης σημείωσε «Την προηγούμενη 4ετία δεν “χαϊδέψαμε” αυτιά. Είχαμε προτάσεις και  σταθήκαμε σωστά στην πανδημία απέναντι τόσο στους πολίτες όσο και στην πολιτεία.»

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά την οριστική επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών της 16ης/10/2022 του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας με την υπ΄ αριθ. 166380/4-11-2022 απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, τα νεοεκλεγέντα μέλη συνήλθαν σε συνεδρίαση την 17η /11/2022 για την κατανομή των αξιωμάτων και τον καταρτισμό σε σώμα και αποφάσισαν τα παρακάτω:

Πρόεδρος:  ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   Μαιευτήρας Χειρουργός -Γυναικολόγος

Α΄ Αντιπρόεδρος:   ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   Χειρουργός

Β΄ Αντιπρόεδρος:   ΣΦΗΚΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ    Παθολόγος

Γ΄ Αντιπρόεδρος:   ΤΣΙΧΛΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ    Καρδιολόγος

Γενικός Γραμματέας:  ΓΙΟΥΡΤΟΥΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    Καρδιολόγος

Ταμίας:   ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    Ακτινοδιαγνωστής

Μέλη

  1. ΓΕΩΡΓΑΚΑΡΑΚΟΥ-ΤΣΙΛΙΒΑΡΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ Νευρολόγος
  2. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Καρδιολόγος
  3. ΜΑΚΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ    Καρδιολόγος
  4. ΜΑΛΛΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ Αναισθησιολόγος
  5. ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ  Γενικής Ιατρικής