Κυριακή
25
Φεβρουάριος
TOP

«Κάρφωσε» Νίκα ο Γιαννόπουλος και συστρατεύτηκε με Τατούλη -Οι κινήσεις και η ΝΔ σε ρόλο… θεατή (video)

Αίσθηση προκάλεσε η ενδυνάμωση του συνδυασμού “Νέα Πελοπόννησος” του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την προσχώρηση του γνωστού Μεσσήνιου χειρουργού Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Ο κ. Γιαννόπουλος που προέρχεται από το χώρο της ΝΔ και πολλή μελάνη είχε χυθεί γι’ αυτόν σε ό,τι αφορούσε στη… διαδοχή Νίκα, αλλά και το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών με το κόμμα της ΝΔ, έκανε γνωστή πριν από λίγες ώρες την πρόθεσή του να συστρατευτεί με τον Πέτρο Τατούλη (δείτε εδώ την ανακοίνωση).

Η όλη σημειολογία της ανακοίνωσης -καθώς και ο χρόνος της- έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος είχε υπάρξει αντιδήμαρχος του Παναγιώτη Νίκα στην Καλαμάτα, αποτελώντας ουσιαστικά ένα από τα δυνατά του τότε… χαρτιά και με την εκλογή του να γίνεται με πολλές ψήφους, παρά το γεγονός ό,τι ήταν η πρώτη φορά που είχε διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Γιαννόπουλος σήμερα ωστόσο έδωσε το… στίγμα των προθέσεών του “καρφώνοντας” Νίκα μέσω της ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα που ιεράρχησε τις προτεραιότητές του και πρόσθεσε σε αυτές εμφατικά τα “ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ”, με εμφανές το πλαίσιο των αναφορών του για τις επιλογές του νυν Περιφερειάρχη απέναντι σε ένα θέμα καθοριστικό για την πόλη της Καλαμάτας και με εμφανή την αντίθεση στις ακολουθούμενες… πρακτικές Νίκα (δείτε την ανάρτησή του εδώ).

Πάντως η κίνηση του αυτή, αφενός σηματοδοτεί την ξεκάθαρη πρόθεση Τατούλη να συνεχίσει να διεκδικεί την ψήφο των Πελοποννησίων και αφετέρου, τη…ρήξη με τον Παναγιώτη Νίκα και ως έναν βαθμό με το κόμμα της ΝΔ.

Για την… ιστορία ωστόσο θα πρέπει να αναφερθεί και το προηγούμενο σκηνικό των εκλογών του 2019 με τις “γαλάζιες” πρωτοκλασάτες επιλογές του Πέτρου Τατούλη -Σ. Παναγιωτόπουλος κ.ά.- με το… επιθυμητό αποτέλεσμα της νίκης να μην έρχεται.

Υπάρχει και κάτι ακόμη… Όπως σημειώθηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο κ. Γιαννόπουλος είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Θανάση Νέζη, σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον οποίο ο Πέτρος Τατούλης είχε κατηγορήσει δημόσια στο παρελθόν μιλώντας με ονοματεπώνυμα σε μία από τις επιθέσεις του κατά της ΝΔ, με το μεσσηνιακής καταγωγής στέλεχος του κόμματος και… δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, να σημειώνει πως θα στραφεί απέναντί του νομικά. Η μήνυση αυτή που… υπαινίχθηκε ο Θανάσης Νέζης ωστόσο, έμεινε ως φαίνεται… υπαινιγμός και κανείς δεν γνωρίζει το τι τελικά -και εάν- έγινε κάτι…

Βέβαια, όλα αυτά δείχνουν πως το πολιτικό “παιχνίδι” θα είναι πολύ δυνατό για την υπόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη ΝΔ να παρακολουθεί ως… θεατής τις εξελίξεις και να “σέρνεται” από τη δήλωση Νίκα, πως θα αποφασίσει μετά τις εθνικές εκλογές το τι θα κάνει, δηλαδή, στην καλύτερη των περιπτώσεων Ιούνιο και στην χειρότερη… Ιούλιο.