Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Καθαρή νίκη για τις γυναίκες του Απόλλωνα Καλαμάτας, 3-0 σετ τον Ναύαρχο Βότση

Καθαρό τρίποντο πήρε η ομάδα του Μπάμπη Μυτσκίδη στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Pre League Γυναικών από τον φιλοξενούμενο Ναύαρχο Βότση, επί του οποίου κυριάρχησε με 3-0 σετ (25-22, 25-22, 25-18).

Το μοίρασμα και οι επιλογές της Yolande Amana Guigolo ήταν καθοριστικές σε πολλά σημεία, ιδίως στο δεύτερο σετ όταν ο Ναύαρχος αντέδρασε ως ένα βαθμό επιδιώκοντας την ισοφάριση στα σετ, δίχως όμως να έχει την ευκαιρία να μετουσιώσει την σκέψη σε πράξη.

Το τρίτο σετ βρήκε τον Απόλλωνα να προηγείται ακόμα και με διαφορά τεσσάρων βαθμών και εν τέλει να κερδίζει με 25-18 και 3-0 σετ.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Απόλλωνας δεν αγωνίστηκε με την βασική του εξάδα, καθώς ο έμπειρος κόουτς επέλεξε να προφυλάξει την 24χρονη διαγώνια, Άλκηστη Καραφουλίδου.

«Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε μόνο τους βαθμούς. Πήγαν όλα πάρα πολύ καλά παρότι χρειάστηκε να προφυλάξουμε την Καραφουλίδου. Ήταν ευχής έργο που τελείωσε με 3-0 το παιχνίδι χωρίς καμία απώλεια» σημείωσε ο Μπάμπης Μυτσκίδης. Ο έμπειρος προπονητής του Απόλλωνα υπογραμμίζοντας πως για την συνέχεια η ομάδα του «κοιτάζει παιχνίδι με παιχνίδι, βδομάδα με την βδομάδα. Είμαστε αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση κυνηγάμε. Θα δούμε ότι πιθανότητες έχουμε. Από τη στιγμή που ακόμα εξαρτάται από εμάς έχουμε ελπίδες…» είναι έτοιμος να διεκδικήσει όσα του αναλογούν στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Κατερίνας Κοκότη και της Ζωής Φάκη οι οποίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα που ήρθε παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να παίξουν με αλλαγές στο σύνθεσή τους λόιγω της απώλειας της Καραφουλίδου.

Συγχαρητήρια στον Βότση, έδωσε αρχικά ο Δημήτρης Βαλσαμίδης μιλώντας για τη μάχη που δόθηκε στα δυο πρώτα σετ και εκτιμώντας πως σε αυτά «τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι αντίστροφα». Στάθηκε δε στα πολλά λάθη ενώ έστειλε και το μήνυμά του για τη συνέχεια: «Αυτοί οι οποίοι μας έχουν για τελευταίους να ξέρουν ότι είναι πλασματική η βαθμολογία. Ο Βότσης θα ανέβει στη συνέχεια γιατί έχει τον βασικό του κορμό» εκτιμώντας πως το πρόβλημα είναι καθαρά ψυχοσωματικό «δεν είναι ελλείψεις. Τα κορίτσια αυτά παίζουν πολλά χρόνια στην κατηγορία .