Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Κέντρο Υγιούς Γήρανσης στην Τρίπολη – Κώστας Τζιούμης: «Ευτύχημα για τον τόπο μας το Στασινοπούλειο Ίδρυμα»

Κέντρο Υγιούς Γήρανσης, με τη στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – Βιοχάλκο, εγκαινιάστηκε και θα λειτουργεί με έδρα την Τεγέα (στο ανανεωμένο κτίριο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Τεγέας).

Στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, υπογράμμισε: «Είναι από τις ευτυχείς και αξιομνημόνευτες ημέρες – για μια κοινωνία, για ένα Δήμο, για ένα δήμαρχο – μια ημέρα σαν την σημερινή. Ημέρα, που δείχνει και αποδείχνει ότι μια τοπική κοινωνία, ένας τόπος, έχει χώρο και έγνοια και αποτελεσματικό ενδιαφέρον για όλες τις κατηγορίες πολιτών, για όλες τις κοινωνικές τάξεις, για κάθε ομάδα, προπαντός, που έχει ανάγκη στοργής και συμπαράστασης και ουσιαστικής βοήθειας. Κοινωνική ομάδα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της επιβαλλόμενης φροντίδας είναι η Τρίτη Ηλικία, οι ηλικιωμένοι συνδημότες – και όχι μόνον – που αντιμετωπίζουν προβλήματα σωματικής, ψυχολογικής και, ιδιαίτερα, πνευματικής υγείας.

Αρωγός και πρωτοπόρος στην καινοφανή αλλά εξαιρετικά αναγκαία αυτή προσπάθεια το Στασινοπούλειο Ίδρυμα, ήδη πολύχρονος ευεργέτης της Τεγέας, της Αρκαδίας μας – και όχι μόνον-, ήδη σταθερός και γενναίος συμπαραστάτης σε πολλές και ποικίλες ανάγκες ή στοχεύσεις, ατομικές ή κοινωνικές. Ευτύχημα για τον τόπο μας το Ίδρυμα αυτό και οι άξιοι και ευαίσθητοι άνθρωποί του. Ευχαριστώ, ως άνθρωπος και ως δήμαρχος, και συγχαίρω και εύχομαι και είμαι βέβαιος ότι για πολλά πολλά χρόνια, σε πολλούς και διάφορους τομείς, θα βλέπουμε την θετική και ανιδιοτελή παρέμβασή τους.

Το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης, που σήμερα εγκαινιάζεται και παραδίδεται στην κοινωνία, θα αποτελεί εφεξής χώρο άμεσης και συνεχούς και ουσιαστικής και αποτελεσματικής βοήθειας για ηλικιωμένους που την έχουν ανάγκη, γι’ αυτούς και το οικογενειακό περιβάλλον τους, βάλσαμο στην όποια δοκιμασία τους , απόδειξη ότι ζούμε σε πολιτισμένη κοινωνία. Γιατί η συμπεριφορά μας προς την Τρίτη Ηλικία χαρακτηρίζει και το επίπεδο και την ποιότητα του πολιτισμού μας, την ευγένεια της ψυχής μας – ατομικής και κοινωνικής. Πρόσωπα σεβαστά και ιερά αυτές και αυτοί, για τους οποίους το Στασινοπούλειο δείχνει το χρέος μας. Ο δήμος Τρίπολης και ο ομιλών συμπαρίσταται και θα συμπαρίσταται στην λειτουργία του Κέντρου όπως και όσο μπορεί.»